16 september 2015
 

BMW

BMW maakt prijzen 225xe en 330e bekend

16 september 2015 | BMW maakt de prijzen bekend van zijn twee nieuwe plug-in hybrids. De 225xe, een 2-Serie Active Tourer met eDrive is leverbaar vanaf 39.800 euro. De BMW 330e is de nieuwe plug-inhybridevariant van de 3-Serie. De 330e is er vanaf 43.990 euro. Beide modellen zijn vanaf het voorjaar van 2016 volop leverbaar en vallen dan, dankzij hun lage uitstoot van onder de 50 g/km, in de gunstige categorie van 15 procent bijtelling.

De standaarduitrusting van de BMW 225xe omvat onder andere een Automatische 6-traps Steptronic transmissie, Automatische 2-zone airconditioning, elektrische interieurvoorverwarming en –voorkoeling, Lichtpakket, Comfort access pakket en eDrive Services.

De extra functionaliteiten van eDrive Services vanuit de auto (of via de app) ten opzichte van Remote Services zijn: de mogelijkheid om naar laadpalen in de buurt te zoeken, het kunnen bekijken van de laadstatus en laadprognose, de aanwezigheid van een oplaadtimer, de mogelijkheid tot het pre-conditioneren van de auto, het kunnen bekijken van efficiency-statistieken.

BMW

De BMW 330e wordt op zijn beurt standaard geleverd met onder andere een Automatische 8-traps transmissie, Automatische 2-zone airconditioning en eDrive Services.

eDrive is de aandrijftechniek die wordt gebruikt in alle elektrisch aangedreven modellen van BMW i evenals de plug-inhybrides van BMW. De belangrijkste onderdelen van de BMW eDrive-technologie zijn de synchrone elektromotor (inclusief de vermogenselektronica ontwikkeld door BMW), de lithium-ion hoogspanningsbatterij en het intelligente energiemanagement. Dat laatste zorgt ervoor dat de elektromotor en de verbrandingsmotor in de plug-inhybride BMW's altijd optimaal samenwerken.

Samen met BMW's TwinPower Turbo technologie voor verbrandingsmotoren, het intelligente lichtgewichtontwerp en geoptimaliseerde aerodynamica is BMW eDrive-technologie een van de belangrijkste elementen in BMW's EfficientDynamics-strategie om prestaties te verhogen en het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. Bovendien biedt BMW eDrive de mogelijkheid om volledig elektrisch (en dus lokaal emissievrij) te rijden, terwijl ook lange afstanden zijn af te leggen, dankzij de samenwerking van de elektro- en de verbrandingsmotor.

BMW

De eDrive-technologie zorgt voor een uiterst dynamische acceleratie, doordat de elektromotor meteen vanuit stilstand veel trekkracht levert. Bovendien zorgt de eBoost-functie (tijdelijke/extra ondersteuning van de elektromotor) voor het benutten van het koppel van beide motoren voor maximale acceleratiekracht.

BMW BMW
 
Websitewww.bmw.nl
Deel via