4 september 2015
 

Nissan Juke

Nissan kondigt nieuwe Juke aan

4 september 2015 | Vijf jaar na de lancering van de JUKE geeft Nissan groen licht voor de komst van de tweede generatie. De nieuwste versie van de populaire Crossover wordt wederom geproduceerd in Sunderland. De Engelse fabriek ontvangt daarom een kapitaalinjectie van 100 miljoen pond.

Met de komst van de nieuwe generatie JUKE is Nissan vastberaden om de leidinggevende positie in het Crossover-segment te versterken. De aangekondigde investering is ook goed nieuws voor de 34.000 medewerkers die ten minste tot 2020 zijn verzekerd van een baan.

Nissan Juke

De Nissan JUKE is de op één na bestverkochte Nissan in Europa. "Het unieke design van de JUKE is één van de redenen dat Nissan de onbetwiste leider is in het Crossover-segment. Als vijf aaneensluitende jaren zien we groei in de verkoopaantallen in Europa", zegt Paul Willcox, topman bij Nissan Europa.

Europese designers en ingenieurs dragen de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de nieuwe Nissan JUKE. Zij zorgen voor de afstemming van de wensen en behoeften van Europese klanten. De nieuwe JUKE is bovendien het eerste model op basis van het CMF-B platform. Common Module Family (CMF) is een modulair platform van de Alliantie Renault-Nissan.

Nissan Juke

Mede dankzij het succes van de Nissan JUKE produceert de fabriek in Sunderland al drie jaar lang meer dan 500.000 auto's per jaar. Daarvan wordt 80 procent geëxporteerd naar 130 landen. Behalve de JUKE rollen ook de NOTE en de elektrische LEAF van de productieband in Sunderland. Later dit jaar start de productie van de Infiniti Q30. Daarmee is Nissan de grootste autobouwer in het Verenigd Koninkrijk.

Nissan Juke Nissan Juke
 
Websitewww.nissan.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!