3 september 2015
 

Renault Alaskan

Renault presenteert Alaskan Concept

3 september 2015 | Renault wil als producent van lichte bedrijfswagens een nieuwe stap zetten. Het merk is al 17 jaar nummer één op de Europese markt en heeft een sterke positie op de Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse markt. De fabrikant is vastberaden deze successen uit te bouwen. Als voorbode van de nieuwe stappen toont Renault nu de Alaskan Concept.

Om die ambitie te realiseren, breidt Renault zijn activiteiten uit in het segment van de pick-ups. Deze modelvariant is wereldwijd goed voor meer dan een derde van de verkopen van lichte bedrijfswagens. Afgelopen juni lanceerde Renault in Buenos Aires de Renault Duster Oroch, bestemd voor de Zuid-Amerikaanse markt. De Alaskan Concept die Renault vandaag introduceert, is een opvallend en concrete studie van een pick-up die de fabrikant wereldwijd wil aanbieden. De auto werd ontworpen door Nederlander Laurens van den Acker, Senior Vice President, Corporate Design.

Renault Alaskan

De Alaskan Concept is een opvallende studie van een-pick-up. Een voorbode van een nieuw model dat Renault wereldwijd gaat aanbieden. De pick-up combineert een laadvermogen van 1 ton met atletische styling. De pick-up wordt in 2017 op de Nederlandse markt leverbaar.

Het is een pick-up met dubbele cabine en vier deuren, vijf zitplaatsen en een riante laadvloer. Hij heeft dezelfde vormgeving als de Duster evenals zijn uitrusting, accessoires en de aanvullende innovaties en upgrades. Zijn interieuruitrusting is vergelijkbaar met die van een SUV in het C-segment. Een breed gamma accessoires biedt gebruikers de mogelijkheid om hun auto aan persoonlijke voorkeuren en gebruik aan te passen.

Renault Alaskan

Tegelijk met dit product- en marktoffensief lanceert Renault een wereldwijd expert merk: Renault Pro+, bestemd voor klanten en gebruikers van lichte bedrijfswagens. Behalve dat Renault Pro+ service en producten op maat levert, begeleidt het gespecialiseerde Pro+ netwerk zijn zakelijke klanten optimaal in elke fase, van advertising tot aftersales-service. Renault Pro+ maakt de klantbeloften van Renault concreet en is een integraal onderdeel van de ambities om wereldwijd koploper te worden op de markt voor lichte bedrijfswagens.

Renault Alaskan Renault Alaskan
 
Websitewww.renault.nl
Deel via