2 september 2015
 

Porsche 911

Porsche 911 krijgt eigen standbeeld

2 september 2015 | Op de Porscheplatz in Stuttgart Zuffenhausen is een bijzonder kunstwerk onthuld. Drie pilaren dragen elk een Porsche 911 en vormen zo een ode aan de populairste sportwagen ter wereld.

Zuffenhausen is de plaats waar in 1963 de eerste Porsche 911 van de band rolde. Met zijn lange en rijke historie vormt hij de essentie van het merk Porsche. De Britse kunstenaar Gerry Judah heeft zich daardoor laten inspireren voor een unieke sculptuur: 'Inspiration 911'. Het kunstwerk bestaat uit drie hoge pilaren (hoogte tot 24 meter) met elk een 911 bovenop. Op deze manier zijn drie generaties van de sportwagen vertegenwoordigd, inclusief het meest recente model. Samen vormen ze een ode aan het 911-erfgoed.

Porsche 911

Voor de onthulling van de sculptuur werd een feestelijke avond georganiseerd waarbij de Porscheplatz voor het verkeer werd afgezet. De glazen façade van het Porsche Museum werd gebruikt als een groot scherm, er was een grote lichtshow en er kwamen diverse 911-modellen in actie, waaronder een F-model uit 1970 en een G-model uit 1981. In deze video is de onthulling inclusief alle festiviteiten terug te zien.

Matthias Müller, CEO van Porsche AG benadrukte bij de onthulling dat "deze sculptuur meer dan een kunstwerk is. Het is ook een symbool voor de nauwe band tussen Porsche en Stuttgart." In de afgelopen jaren heeft Porsche meer dan één miljard euro geïnvesteerd in de regio Stuttgart. Daarnaast investeert Porsche in de periode tot en met 2020 nog eens 1,1 miljard in het kader van het handhaven van fabriekslocaties, met name in Zuffenhausen.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!