26 augustus 2015
Nissan Micra (2010 - 2017)

Nissan Micra (2010 - 2017)

Nissan introduceert Micra Connect Edition N-TEC

26 augustus 2015 | Nissan introduceert een speciale versie van de Micra. Deze Nissan Micra N-TEC is voorzien van diverse nieuwe exterieur- en interieurdetails. Verder is de N-TEC versie uitgerust met het navigatiesysteem Nissan Connect van de tweede generatie en met diverse parkeerhulpsystemen. Met de 1.2- en 1.2 DIG-S-motoren voldoet deze bijzondere Micra aan de Euro 6-emissienorm.

De Nissan Micra N-TEC is gebaseerd op de Acenta-uitvoering en onder meer verkrijgbaar in een nieuwe Tungsten Grey kleur. Een belangrijke toevoeging is het Nissan Connect-navigatiesysteem van de tweede generatie. Het systeem biedt een verscheidenheid aan apps, zoals TripAdvisor en Google Search.

Daarnaast beschikt de Nissan Micra Connect Edition N-TEC over ruitenwissers met regensensor, automatisch dimmende koplampen, mistlampen aan de voorzijde, automatische airconditioning en parkeersensoren aan de achterzijde.

Nissan Micra (2010 - 2017)

De Micra N-TEC is voorzien van stijlelementen van de Nissan NOTE N-TEC, zoals dynamisch gestileerde lichtmetalen 16-inchwielen, spiegels in een zijdeglanzend verchroomde behuizing, bijpassende deurgrepen,  privacy glass en mistlampen met verchroomde sierranden.

Ook het interieur heeft een make-over ondergaan, met een met leder bekleed sportstuur met blauw stiksel en bijpassende blauw-met-zwarte stof met eveneens blauw stiksel. De nieuwe middenconsole is glanzend zwart afgewerkt en heeft daarnaast verchroomde elementen.

De bekende 1,2-litermotoren (Euro6) van Nissan zorgen voor de aandrijving. Zowel de 1.2-benzinemotor (59 kW, gemiddeld verbruik van 5,0 l/100 km) als de 1.2 DIG-S-benzinemotor met compressor (72 kW, gemiddeld 4,1 l/100 km) maken van de Nissan Micra N-TEC een economische auto.

Nissan Micra (2010 - 2017)

De Nissan Micra N-TEC maakt in september zijn debuut op de internationale automobieltentoonstelling IAA in Frankfurt.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!