19 augustus 2015
 

Audi e-tron quattro

Audi toont e-tron quattro

19 augustus 2015 | Audi toont op de Frankfurt International Motor Show (IAA) 2015 de e-tron quattro concept. Met deze sportieve SUV blikt Audi vooruit op de eerste elektrische serieproductieauto van het merk.

De Audi e-tron quattro concept is vanaf de basis ontworpen als een elektrische auto. Hij volgt de 'Aerosthetics' benadering van Audi en combineert technische innovaties om de luchtweerstand te beperken met creatieve designoplossingen. Beweegbare aerodynamische elementen in het front, opzij en aan de achterkant verbeteren de luchtstroom rondom de auto. De bodemplaat is volledig gesloten. Met een Cd-waarde van 0,25 vestigt de auto een nieuw record in de SUV-klasse en realiseert hij mede hierdoor een actieradius van meer dan 500 kilometer.

Audi e-tron quattro

Het studiemodel heeft de tweede generatie van het MLB-platform als basis, dat ruimte biedt voor het aandrijfsysteem en het batterijpakket. De lengte van de conceptauto ligt tussen die van de Audi's Q5 en Q7. Het typische SUV-koetswerk en het lage, coupéachtige compartiment bezorgen de Audi etron quattro concept een sportief voorkomen. Het ruime interieur biedt plaats aan vier inzittenden.

De lithium-ion batterij is tussen de assen geplaatst, onder het inzittendencompartiment. Deze positie garandeert een laag zwaartepunt en een uitgebalanceerde verdeling van de asbelasting. Het gevolg is een goede rijdynamiek en hoge rijveiligheid.

Audi e-tron quattro

Audi vertrouwt voor het aandrijfsysteem op zijn ervaringen met de elektrisch aangedreven Audi R8 e-tron. Drie elektromotoren (één op de vooras en twee op de achteras) leveren het vermogen voor de Audi e-tron quattro concept.

Audi e-tron quattro Audi e-tron quattro
 
Websitewww.audi.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!