4 augustus 2015
 

Lexus

Lexus demonstreert Hoverboard

4 augustus 2015 | Na in juni een tipje van de sluier opgelicht te hebben, onthult Lexus zijn grensverleggende Hoverboard nu in vol ornaat. Met een laatste video uit een serie van vier, sluit Lexus een succesvolle testfase af die plaatsvond op een speciaal skatepark in Barcelona.

Het project van het Lexus Hoverboard begon achttien maanden geleden met partners IFW Dresden en evico GmbH, beide gespecialiseerd in magnetische levitatie. Hierop volgden intensieve testsessies met professioneel skateboarder Ross McGouran.

Voor het testen werd gebruikgemaakt van een speciaal skatepark. Bijna 200 meter magnetisch spoor werd getransporteerd van Dresden naar Barcelona waar het onder de oppervlakte van het skatepark gemonteerd werd. Hiermee kan het Lexus Hoverboard trucs laten zien die geen enkel skateboard na kan doen, zoals het zweven over water.

Lexus

Het Lexus Hoverboard maakt gebruik van twee zogeheten 'cryostats'-reservoirs. Hierin bevindt zich supergeleidend materiaal dat bij een temperatuur van -197 graden wordt bewaard doordat het ondergedompeld is in vloeibare stikstof. Het Lexus Hoverboard wordt vervolgens boven het magnetisch spoor geplaatst.

Dr. Oliver de Hass van evico GmbH zegt hier het volgende over: "Het magnetische veld van het spoor wordt als het ware bevroren in de supergeleiders van het hoverboard waardoor het blijft zweven. De kracht is zo sterk dat iemand op het Lexus Hoverboard kan staan en er zelfs op kan springen".

Mark Templin, Executive Vice President van Lexus International: "Bij Lexus zoeken we altijd de grenzen op van wat mogelijk is qua technologie, design en innovatie. Op die manier maken we het onmogelijke mogelijk. Het was geen eenvoudig proces. We stonden voor de nodige uitdagingen. Maar dankzij onze vastberadenheid en die van onze partners, hebben we iets gecreëerd wat een demonstratie is van onze filosofie op het gebied van design en technologie."

Lexus

Het Lexus Hoverboard is een uniek prototype en wordt niet in productie genomen of te koop aangeboden.

Lexus Lexus
 
Websitewww.lexus.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!