3 juli 2015
 

Smart

Nieuwe kleuren en opties bij Smart

3 juli 2015 | De Smart-familie is een half jaar na de marktintroductie fors uitgebreid. Op dit moment zijn er voor beide modelreeksen vier varianten beschikbaar met de in dit segment unieke twinamic automatische transmissie met dubbele koppeling. Binnenkort zijn veel nieuwe frisse kleuren en nieuwe praktische uitrustingsdetails voor de Smart ForTwo en de Smart ForFour verkrijgbaar. Bovendien wordt er gestart met de Smartphone-integratie via MirrorLink.

De nieuwe automatsiche transmissie met dubbele koppeling is uniek in het segment van compacte auto's. Het optionele Sport pakket met schakelpaddles aan het stuur zorgt daarbij voor het nodige meer rijplezier.

Naast de Smart ForTwo met 52 kW/71 pk kunnen nu ook de Smart ForTwo met 66 kW/90 pk en de Smart ForFour met 52 kW/71 pk en 66 kW/90 pk met twinamic besteld worden. De meerprijs bij de Smart ForTwo bedraagt € 1.016 (€ 1.296 i.c.m. standaarduitvoering) ten opzichte van de versies met vijfversnellingsbak. Bij de ForFour bedraagt de meerprijs € 1.169 (€ 1.448 i.c.m. standaarduitvoering).

Smart

De motor genereert met 999 kubieke centimeter cilinderinhoud genereert een vermogen van 52 kW/71 pk. Dankzij zijn koppel met een maximum van 91 Nm bij 2.850 tpm kan efficient worden gereden, vooral in het stadsverkeer. Topmotorisering is de turbomotor met 66 kW/90 pk en een maximaal koppel van 135 Nm bij 2.500 tpm. De turbolader beschikt over een elektronisch gestuurde wastegate die een verhoogde motordynamiek in combinatie met een duurzame verbruiksreductie mogelijk zou maken.

Met MirrorLink kunnen compatibele Smartphones (alleen Android) in de auto worden geïntegreerd en kan Smartphone-informatie op het beeldscherm van de Smart ForTwo en de Smart ForFour worden weergegeven. MirrorLink is in de toekomst standaard verkrijgbaar in combinatie met het Smart mediasysteem.

MirrorLink ondersteunt momenteel de apps MIROAMER (internetradio en muziekentertainment), Audioteka® (luisterboeken) en COYOTE (live verkeersinformatie gebaseerd op community-informatie).

Smart

Voor het nieuwe modeljaar heeft Smart de optielijst uitgebreid. Onderstaand de belangrijkste wijzigingen en toevoegingen voor de Smart ForTwo en Smart ForFour op een rij:

  • Zwarte wielkasten en een verlaagd chassis zijn de belangrijkste kenmerken van het nieuwe Urban Style pakket. Het pakket kan worden besteld als toevoeging op de uitrustingslijnen en benadrukt de dynamiek zowel optisch als technisch. Het met tien millimeter verlaagde chassis verlaagt het zwaartepunt en zorgt voor een betere wegligging. Zwarte wielkasten met Smart-logo benadrukken de spoorbreedte en geven de Smart een nog sportievere uitstraling. Een ander kenmerk is het uitlaatsysteem met verchroomd uitlaateindstuk. Tot de details in het interieur behoren een multifunctioneel sportstuur met 3-spaaksdesign in leder en sportpedalen uit geborsteld edelstaal. Het Urban Style pakket is verkrijgbaar in combinatie met de uitrustingslijnen passion en prime, de zwarte wielkasten zijn ook separaat als optie voor de proxy leverbaar.
  • Het Smart Audio-System is nu ook separaat leverbaar.
  • Voor de Smart ForFour zijn de achterste zijruiten en de achterruit nu als optie verkrijgbaar met donkergetint  warmtewerend glas. Dit beschermt de passagiers achterin voor nieuwsgierige blikken en direct zonlicht.
  • Eveneens nieuw voor dit model zijn een tablethouder voor entertainment achterin en een voorbereiding hiervoor die zich bevindt in de rugleuningen van de bestuurders- en bijrijdersstoel. De pre-installatie is standaard bij Prime en Proxy en als optie leverbaar voor de passion. De tablethouder is geschikt voor de iPad Air.
  • Nieuwe kleuren voor bodypanels/carrosserie, tridion veiligheidskooi en grille

Voor de bodypanels van de Smart ForTwo zijn nu red en black-to-yellow (metallic) verkrijgbaar. De tridion veiligheidskooi is nu optioneel leverbaar in jupiter red, lava orange (metallic) en graphite grey (matt). De nieuwe kleur black-to-yellow (metallic) voor de grille past ideaal bij de bodypanels in black-to-yellow.

De nieuwe kleuren voor de Smart ForFour: tridion veiligheidskooi in cadmium red (metallic), graphite grey (metallic) of lava orange (metallic); grille in black-to-yellow (metallic) en graphite grey (metallic).

Smart

Voor het interieur van de Smart ForTwo en ForFour kan eveneens gekozen worden uit nieuwe kleurcombinaties. De uitrustingslijn prime is nu uitsluitend in een chique zwart-grijze ton-sur-ton-uitvoering beschikbaar. De lijn passion is ook uitgebreid met de zwart-grijze variant.

Alle noviteiten kunnen vanaf 10 juli worden besteld en zijn vanaf september aanwezig bij de dealers.

Smart Smart Smart Smart
 
Websitewww.smart.nl
Deel via