3 juli 2015
 

Donkervoort D8 GTO

Donkervoort continueert D8 GTO Bare Naked Carbon Edition

3 juli 2015 | Ruim twee maanden geleden maakte de wereld kennis met de Donkervoort D8 GTO Bare Naked Carbon Edition; de allereerste Donkervoort in volledig zichtkoolstof, een techniek waarbij de unieke en herkenbare vezelstructuur van het materiaal zichtbaar blijft. Oorspronkelijk gepland als een one-off, speciaal gemaakt op persoonlijk verzoek van een Zwitserse Donkervoort-liefhebber. De introductie van deze editie heeft echter een enorme vraag naar deze 'dark version' van de D8 GTO teweeggebracht. Tegelijkertijd werd het laatste exemplaar van de gelimiteerde D8 GTO Bilster Berg Edition afgelopen maand verkocht. Dit alles heeft Donkervoort dan ook doen besluiten tot een continuering van de Bare Naked Carbon Edition.

Deze special edition benadrukt de aard van de D8 GTO door een unieke combinatie van lichtgewicht zichtkoolstofvezel componenten en de krachtige 2,5L R5 TFSI oer-sportmotor van Audi.

Donkervoort D8 GTO

De focus bij de Bare Naked Carbon Edition ligt op het koolstofvezel. Zowel het exterieur als het interieur van deze GTO bestaat vrijwel volledig uit dit supersterke en ultralichte materiaal. Het exterieur, van neus tot aan achterbumper in zichtkoolstof, geeft een nog meer mysterieuze en donkere look aan de prachtige D8 GTO. Ook in het interieur wordt de carbon-look doorgevoerd in onder andere stoelen, binnendeuren, gordel- en rollbar-afdekking, raamlijst, dashboard en instaplijsten.

Elke Bare Naked Carbon Edition ondergaat een uniek spuitproces, waarbij ieder koolstof component met de hand wordt voorzien van een unieke UV-laklaag, uitgevoerd met een matte of glans finish. Het gebruik van zichtkoolstof componenten ten opzichte van een (in kleur) gespoten koolstof component levert bovendien ook vijf kilogram gewichtsbesparing op.

Donkervoort D8 GTO

Het tweede exemplaar van de D8 GTO Bare Naked Carbon Edition verliet deze week de Donkervoort fabriek in Nederland richting België. Deze eyecatcher werd uitgevoerd met een glans finish en enkele felgroene accenten, verwijzend naar de sportieve achtergrond van zijn nieuwe eigenaar; een professioneel wielrenner.

Donkervoort D8 GTO Donkervoort D8 GTO
 
Websitewww.donkervoort.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!