22 juni 2015
Volkswagen Beetle

Volkswagen Beetle

Volkswagen verlaagt uitstoot Beetle

22 juni 2015 | De 2.0 TDI-uitvoeringen (81 kW/110 pk) van de Beetle Coupé en Cabrio zijn zuiniger geworden. De lagere CO2-uitstoot die daaruit voortvloeit, zorgt ervoor dat beide modellen met handgeschakelde vijfbak in aanmerking komen voor 20% bijtelling bij zakelijk gebruik. Extra voordeel: de catalogusprijzen zijn ook gedaald. De Beetle Coupé 2.0 TDI is er nu vanaf 30.130 euro en de Cabrio vanaf 34.530 euro.

De 2.0 TDI met 81 kW/110 pk voor de Beetle Coupé en Cabrio voldoet aan de Euro 6-emisisenorm. Met deze motor heeft de Coupé met vijfbak een gemiddeld verbruik van 4,1 l/100 km en de Cabrio van 4,2 l/100 km. De gemiddelde CO2-uitstootcijfers van respectievelijk 107 en 110 g/km zorgen voor 20% bijtelling.

Volkswagen Beetle

De Beetle-modellen zijn er nu ook met de nieuwste generatie infotainment en navigatie. Ook de Trend-uitvoering beschikt voortaan standaard over het Multimediasysteem Composition Colour met kleurenaanraakscherm. Ook een boordcomputer en elektrische bediening van ramen en spiegels zijn altijd standaard. De Beetle Cabrio heeft standaard elektrische kapbediening. De Design- en Sport-uitvoeringen bieden nog meer luxe.

Een interessante (zakelijke) optie voor de Beetle is het Executive-pakket. Inbegrepen hierbij zijn onder meer het radio-/navigatie Discover Media met onbeperkt gratis downloads van kaartgegevens, acht luidsprekers, 6,5-inch kleurenaanraakscherm, Bluetooth, USB- en AUX-aansluitingen, alarm, multifunctioneel met leer bekleed stuur, Park Distance Control en Car-Net online diensten met 3-jarig abonnement. Het Executive-pakket is er vanaf 1.658 euro.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!