18 juni 2015
Seat Leon

Seat Leon

Seat breid aanbod Leon uit

18 juni 2015 | Het aanbod van de Seat Leon wordt op alle fronten verrijkt. Nieuw zijn bijvoorbeeld de Connect-uitvoeringen met vele connectiviteitsmogelijkheden en een extra complete standaarduitrusting. De Leon X-PERIENCE is er voortaan ook met voorwielaandrijving én 20% bijtelling. De uitrusting van de sportieve Leon CUPRA wordt uitgebreid en dan zijn er nog nieuwe motoren waaronder de hightech driecilinder 1.0 EcoTSI. De Leon met deze motor komt in aanmerking voor 20% bijtelling bij zakelijke inzet.

Nieuw in het Leon-gamma zijn de Connect-uitvoeringen, op basis van de Style, FR én X-PERIENCE. Connect staat om te beginnen voor vele connectiviteitsmogelijkheden. MirrorLink is bijvoorbeeld standaard. Hiermee is het mogelijk om het scherm van een smartphone op het centrale display te tonen én te bedienen. Ook Apple CarPlay en Android Auto met al hun mogelijkheden zijn inbegrepen. Eveneens standaard zijn het Media System Navi met 6,5-inch touch screen en verbeterde resolutie, parkeersensoren, een regen- en lichtsensor, extra donker getinte ramen achter en een automatisch dimmende binnenspiegel.

Seat Leon

De avontuurlijke Leon X-PERIENCE is er nu ook met voorwielaandrijving, maar dan wel met behoud van het robuuste uiterlijk en de complete standaarduitrusting. Er is keuze uit de 1.4 TSI-benzinemotor met 92 kW/125 pk (vanaf € 26.950) en de 1.6 TDI 81 kW/110 pk (vanaf € 30.950*). Met de 1.6 TDI valt de Leon X-PERIENCE in de 20%-categorie qua fiscale bijtelling, ook met 18-inch velgen.

De sportieve Leon CUPRA 280 wordt completer. Per direct is hij standaard voorzien van het nieuwe Media System Navi met 6,5-inch touchscreen en de connectiviteit van MirrorLink, Apple CarPlay en Android Auto.

Seat Leon

De Leon is er nu ook met een nieuwe driecilinder benzinemotor. Dankzij de combinatie van turbotechnologie en directe inspuiting levert hij een vermogen van 85 kW/115 pk en een koppel van 200 Nm. Hij is beschikbaar voor de Leon SC, de Leon 5-deurs en de Leon ST in combinatie met de Reference-, Style- en Style Connect-uitvoeringen. Stuk voor stuk vallen deze modellen bij zakelijke inzet in de 20% bijtellingscategorie. De Leon SC 1.0 EcoTSI met de luxe Style Connect-uitrusting is er vanaf € 22.950 (vijfdeurs vanaf € 23.300 en ST vanaf € 24.450). Er is ook een Seat Leon 1.0 EcoTSI leverbaar vanaf € 21.800 (5-deurs Reference).

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!