19 juni 2015
 

BMW

BMW onderscheiden met motor van het jaar 2015

19 juni 2015 | Met vier onderscheidingen bij de 'International Engine of the Year Awards 2015' is BMW de algemeen winnaar voor dit jaar. Het plug-in hybride aandrijfconcept van de BMW i8 sleepte drie onderscheidingen binnen en werd uitgeroepen tot winnaar bij de internationale verkiezing van beste motor. De zescilindermotor van de BMW M3 en BMW M4 viel eveneens in de prijzen.

De 1,5-liter BMW TwinPower Turbo driecilinder benzinemotor van de BMW i8 werd uitgeroepen tot winnaar in de klasse van 1,4- tot 1,8-litermotoren, terwijl de gehele aandrijflijn werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie 'New Engine'. De jury van de International Engine of the Year Awards was zo onder de indruk van het samenspel tussen de benzine- en elektromotor, dat de aandrijflijn van de BMW i8 zelfs werd verkozen tot overall winnaar. In de klasse van 2,5- tot 3,0-litermotoren kreeg de M TwinPower Turbo zescilinder-in-lijn van de BMW M3 en BMW M4 de award.

BMW

Met het viervoudige succes bij de 'International Engine of the Year Awards 2015' bewijst BMW opnieuw het potentieel van de BMW EfficienctDynamics technologie, die sinds de toepassing in 2007 een aanzienlijke ontwikkeling heeft doorgemaakt, zowel ten aanzien van rijplezier als een laag brandstofverbruik.

De International Engine of the Year Awards zijn voor het eerst uitgereikt in 1999. Sindsdien zijn  66 overwinningen toebedeeld aan motoren die voor een BMW model zijn ontwikkeld. Een internationaal gezelschap van experts uit de automobielindustrie bepaalt elk jaar de winnaars. De jury bestond dit jaar uit 65 autojournalisten uit 31 landen. De uitreiking van de Awards was woensdag 17 juni 2015 tijdens de Engine Expo in Stuttgart.

BMW BMW
 
Websitewww.bmw.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!