13 juni 2015
 

Alpine Celebration

Alpine onthult Celebration Concept

13 juni 2015 | Alpine viert 60 jaar passie voor de autosport met de onthulling van de nieuwe Alpine Celebration. Deze conceptcar is speciaal voor Le Mans ontworpen. De Alpine Celebration gaat op zaterdag 13 juni om 13.35 uur de baan op tijdens de startceremonie van de 24 Uur van Le Mans 2015. Daarna is de auto te zien in het publieke gedeelte van de paddock. Na een ronde voor zo'n 250.000 toeschouwers en zo'n 800 miljoen tv-kijkers wereldwijd, keert het merk terug op de baan met het A450b prototype dat meerijdt in the LMP2-klasse.

De onthulling van de Alpine Celebration conceptcar is onderdeel van de feestelijkheden rondom de 60ste verjaardag van het merk. De lancering vindt plaats voorafgaand aan de start van de 83ste editie van de 24 Uur van Le Mans op zaterdag 13 en zondag 14 juni.

Alpine Celebration

De Alpine Celebration is een compacte sportauto, geïnspireerd op het erfgoed van Alpine. De coupé heeft vloeiende lijnen en een diepblauw kleurenschema met een vleugje oranje, net als de raceauto's die in 2013 een geslaagde comeback maakten in de endurance-wedstrijden. Het ontwerp knipoogt naar de legendarische modellen die tussen 1963 en 1969 het avontuur aangingen op Le Mans: de M63, M64, M65, A210, A220 en zelfs de A110, die de Franse eer uitstekend verdedigden op het Circuit de la Sarthe. De naar voren toe laag aflopende motorkap, vloeiende zijkanten, de opvallende achterruit en andere designdetails zijn allemaal geïnspireerd op modellen zoals de A110, prominent aanwezig in de roemrijke geschiedenis van Alpine.

Carbon-elementen benadrukken de high-tech kwaliteiten van het koetswerk. De centrale ronde lampen voor zijn voorzien van een zwart kruis dat herinnert aan de tape waarmee de lampen vroeger werden beschermd. De beroemde Alpine 'A' staat op de luchtinlaat, zijkanten, voorvleugels en op het dak.

Alpine Celebration

Het ontwerp van de wielen herinnert aan de A110- en A310-modellen uit de jaren zeventig. Opvallend zijn de remschijven en oranje remklauwen. De sportieve achterzijde integreert luchtinlaten in de achterste zijpanelen die helpen bij het koelen van de motor. De motorkap onthult de in het midden geplaatste krachtbron.

De originele A110 heeft een reeks zeges behaald tijdens zijn lange carrière. Het hoogtepunt was de constructeurstitel in het World Rally Championship van 1973. Maar eigenlijk was de Berlinette de echte allrounder. Dit was goed te zien tijdens de slopende races op Le Mans: de auto ging op alle terreinen de strijd aan met meer geavanceerde rivalen. De rol als reuzendoder kenmerkt de racehistorie van Alpine. Dezelfde instelling, het enthousiasme en honger naar nieuwe uitdagingen en avonturen blijft de teams inspireren die nu zo gepassioneerd werken aan de terugkeer van het merk.

Alpine Celebration

Alpine deed van het debuut in 1963 tot de overwinning in 1978 goede zaken op Le Mans. Het merk wil sinds de comeback in 2013 nieuwe hoofdstukken toevoegen aan deze roemrijke geschiedenis. De Alpine Celebration is de nieuwste in een serie innovaties. De 50ste verjaardag van de Berlinette, tot leven gebracht in de vorm van de A110-50, ging gepaard met een succesvolle comeback op het circuit in 2013. Een jaar later ging het avontuur verder met de A450b.

Bernard Ollivier, CEO, Société des Automobiles Alpine, maakte er in 2014 geen geheim van dat hij de 60ste verjaardag van Alpine in stijl wilde vieren. Hij daagde zijn designers uit om een moderne auto te maken met daarin het DNA van legendarische Alpines. Onder leiding van Antony Villain ging het team aan de slag. Zo'n 15 mensen werkten samen om van deze auto een gedenkwaardig jubileummodel te maken.

Alpine Celebration

De Alpine Celebration zal dit jaar bij diverse jubileumevenementen aanwezig zijn. Bijvoorbeeld tijdens het Goodwood Festival of Speed (25-28 juni) en de populaire Alpine Saga-reünie in Dieppe, georganiseerd door de Association des Anciens d'Alpine van 11 tot 13 september.

Alpine Celebration Alpine Celebration Alpine Celebration Alpine Celebration Alpine Celebration
 
Websitealpinecars.com
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!