11 juni 2015
 

Volvo

Volvo meldt 28% minder schadeclaims

11 juni 2015 | De City Safety veiligheidstechnologie, standaard op alle modellen van Volvo, levert tot 28 procent minder schadeclaims op. Dat blijkt uit een groot wetenschappelijk onderzoek naar het effect van systemen die aanrijdingen helpen voorkomen. City Safety van Volvo vermindert met name het aantal kop-staartaanrijdingen.

Voor het onderzoek zijn schaderapporten van de Zweedse verzekeringsmaatschappijen If en Volvia gebruikt. City Safety blijkt volgens deze verzekeraars in de praktijk van grote waarde. De veiligheidstechnologie vermindert namelijk ook het aantal whiplash-gevallen en andere vormen van nekletsel, die zich vooral voordoen bij aanrijdingen met lage snelheden. Minder schade betekent ook lagere verzekeringspremies voor Volvo-rijders.

Volvo

De statistieken die bij deze studie onder de loep zijn genomen, geven een beeld van de schadesituatie bij meer dan 160.000 voertuigen die een jaar lang aan het verkeer hebben deelgenomen. Het maakt dit onderzoek een van de meest omvangrijke in zijn soort. Gegevens van verzekeringsmaatschappijen zijn afkomstig van alle soorten ongevallen, ook de kleinere waarbij geen politie of hulpdiensten aanwezig zijn geweest. Zo is er een preciezer beeld ontstaan van de effectiviteit van systemen die aanrijdingen voorkomen, zoals de City Safety technologie van Volvo Cars.

Uit de resultaten van de wetenschappelijke studie blijkt dat modellen met de eerste twee generaties van het City Safety systeem (automatisch remmen vanaf 30/50 km/uur in bepaalde verkeersituaties) 28 procent minder betrokken waren bij aanrijdingen en dus ook evenveel minder schadeclaims opleverden.

Volvo

De City Safety technologie van Volvo Cars biedt rijders direct voordeel bij het afsluiten van de verzekering. Assurantiemaatschappijen, ook buiten Zweden, geven kortingen van 20 tot wel 25 procent op polissen voor Volvo's met City Safety. Systemen die aanrijdingen helpen te voorkomen zijn in toenemende mate gewild bij automobilisten die veel in de spits rijden. Zij hebben te maken met druk verkeer en vaak onverwachts remmen, waardoor de kans op een aanrijding vrij groot is.

Volvo Cars introduceerde in 2008 de eerste generatie van City Safety, die automatisch remde bij snelheden tot aan 30 km/uur. De tweede generatie kwam in 2013 en die is actief  tot aan 50 km/uur. De nieuwe Volvo XC90 heeft de nieuwste versie van City Safety, die opereert bij alle snelheden.

Volvo

In Vision 2020 heeft de Zweedse producent als doel dat er in het jaar 2020 modellen worden geleverd waarin niemand meer serieus gewond kan raken of zelfs om het leven komt.

Volvo Volvo Volvo Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!