20 mei 2015
 

BMW

BMW biedt laadpunt met zonnepanelen

20 mei 2015 | BMW i breidt de reeks diensten onder de noemer 360° ELECTRIC uit met "i Home Charging Services". Deze oplossing voor thuisgebruik maakt het mogelijk de elektrische en plug-in hybride BMW i-modellen op te laden via zelf gegenereerde zonne-energie. Indien geen zonnepanelen beschikbaar zijn, wordt de auto automatisch opgeladen tijdens voordelige daluren. Daarmee kunnen BMW i eigenaren honderden euro's per jaar besparen.

Een van de BMW i Home Charging Services die BMW i biedt, is een carport met zonnepanelen, die rechtstreeks energie leveren aan de Wallbox, waaraan de auto is gekoppeld. Op een beeldscherm worden de actuele weersverwachting en prognoses van de zonnepanelen getoond, zodat gebruikers optimaal gebruik kunnen maken van de meest gunstige laadtijden. Zelfs als de zon niet schijnt, worden real-time energietarieven getoond zodat de BMW kan worden opgeladen wanneer de tarieven het gunstigst zijn.

BMW

Een ander product is het Energy Storage Concept. Dit conceptproduct bestaat uit een permanent energieopslagsysteem met batterijen die eerder gebruikt zijn in BMW i modellen. De stroom die via zonne-energie in de batterijen is opgeslagen, kan niet alleen worden gebruikt om de auto op te laden, maar ook voor huishoudelijke doeleinden. De Energy Storage Concept is namelijk met het elektrische huissysteem verbonden, waardoor huishoudens meer zelfvoorzienend zijn en minder afhankelijk van stijgende energieprijzen. Bovendien zorgt het energiemanagementsysteem voor de optimale verdeling van de beschikbare energie voor huishoudelijke doeleinden of om de auto te laden.

Een carport met 25 vierkante meter aan zonnepanelen genereert voldoende elektriciteit voor 32.000 elektrische kilometers. Door deze techniek nog slimmer en efficiënter toe te passen, zijn BMW i rijders in de toekomst volledig onafhankelijk en zelfvoorzienend. De nieuwe diensten zijn vanaf 2016 beschikbaar voor BMW i rijders.

BMW
 
Websitewww.bmw.nl
Deel via