17 mei 2015
 

Chevrolet Camaro

Chevrolet introduceert nieuwe Camaro

17 mei 2015 | Chevrolet introduceert de zesde generatie van de Camaro, de sportwagen van GM die in Amerika al vijf jaar koploper is in zijn marktsegment. De nieuwste Camaro belooft een hoger prestatieniveau, meer verfijning en uitgebreide reeks geavanceerde technologieën.

De 'Gen Six' Camaro heeft een volledig nieuwe, lichtere bodystructuur en de keuze uit meer, moderne motoren. Zes compleet nieuwe aandrijflijnen worden aangeboden, waaronder een 2-liter turbo, een volledig nieuwe 3.6-liter V6 en de LT1 6.2-liter V8 die 440 pk levert en een koppel heeft van 610 Nm, de meest krachtige Camaro SS ooit. Iedere motor is leverbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak, of met een automatische achtversnellingsbak.

Chevrolet Camaro

De nieuwe Camaro komt later dit jaar in Amerika op de markt, terwijl Europa in de eerste helft van 2016 aan de beurt is. De model line-up en de technische specs voor Europa zullen later bekend worden gemaakt.

Zowel de 3.6-liter V6 als de 6.2-liter V8 is leverbaar met een uitlaatsysteem met twee instellingen, dat elektronisch gecontroleerde kleppen heeft. Hiermee worden bij het accelereren de geluiddempers 'gepasseerd' voor betere prestaties en een nog mooier geluid.

Chevrolet Camaro

Het dashboard is volledig nieuw vormgegeven maar is toch duidelijk Camaro-herkenbaar met de twee ronde klokken.

Met de nieuwe Driver Mode Control, te bedienen met een knop op de middenconsole, kan de bestuurder de uitstraling, het geluid en het gevoel van de nieuwe Camaro afstemmen op persoonlijke voorkeuren en rijomstandigheden.

Chevrolet Camaro Chevrolet Camaro
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!