12 mei 2015
 

ULU

ULU bouwt app voor auto-informatie

12 mei 2015 | Het Nederlandse bedrijf ULU maakt vandaag bekend dat het een half miljoen euro investering heeft ontvangen van de Chinese Fang Groep. Met het geld wil de telematica-startup ULU een slag slaan op de connected car-markt. Via een dongel biedt ULU partijen in de autobranche, zoals verzekeraars en leasemaatschappijen, toegang tot allerlei bruikbare informatie uit de auto.

ULU voorziet partijen in de autobranche van de informatie uit de ingebouwde computer van de auto. Hiervoor biedt ULU een speciaal plug-and-play-apparaat, de zogenaamde dongel, die kan worden aangesloten op de 'USB-poort' van de auto (de OBD-poort). De dongel begint met het verzenden van informatie zoals de locatie, snelheid en het gedrag middels de versnellingsmeter en algehele voertuigdiagnostiek.

ULU

De app van ULU vertaalt deze data, plaatst deze in een context en presenteert deze informatie via de ULU-dashboard, die toegankelijk is voor bestuurders en belanghebbenden. Het ULU-dashboard geeft de gebruiker inzichten over het voertuig, zoals onderhoudsinformatie, de status van de accu, maar ook de locatie. Tevens worden situaties zoals diefstal en ongelukken herkend door ULU. Deze informatie is toegankelijk via web en mobiel.

ULU zal de investering gebruiken om te versnellen in de Benelux, het systeem verder te optimaliseren en meer partnerships te krijgen.

ULU ULU
 
Websitewww.ulu.io
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!