30 april 2015
Volvo XC90

Volvo XC90

Volvo verlaagt uitstoot XC90 T8 Twin Engine

30 april 2015 | De nieuwe Volvo XC90 T8 Twin Engine komt nog dit jaar in aanmerking voor 7% bijtelling. Door diverse aanpassingen verlaagde Volvo de CO2-uitstoot van 64g/km naar 49g/km, nog voor de start van de productie. Daarnaast stijgt het gecombineerd vermogen naar 407 pk (299 kW).

In de Volvo XC90 T8 plug-in hybride werken een 2,0-liter viercilinder Drive-E benzinemotor en een elektromotor samen. Ze zijn gekoppeld aan een achttraps-automaat en vierwielaandrijving. Beide krachtbronnen leveren een gezamenlijk vermogen van 407pk (299 kW) en 640 Nm koppel. Door gebruik van de nieuwste generatie elektromotor, verdere verfijning van de aandrijflijn en het samenspel tussen beide motoren, komt de CO2-uitstoot nu op 49 g/km.

Volvo XC90

De nieuwe Volvo XC90 heeft een uitrusting met onder meer 7-zitplaaten, lederen bekleding, een tablet-achtige touchscreen met uitgebreid infotainment en optioneel een Bowers & Wilkins premium audiosysteem.

Het veiligheidspakket omvat Run off road protection en Intersection Braking. Het eerste systeem herkent de situatie als de auto van de weg raakt. Dan worden de voorste veiligheidsgordels aangespannen om de bestuurder en de passagier in positie te houden. Intersection Braking zorgt ervoor dat de XC90 ook tijdens het insturen op een kruispunt automatisch remt om een botsing met een naderende tegenligger te voorkomen of de impact van een botsing te beperken. Ook bijzonder is de Adaptieve cruise controle. Dit is de eerste stap richting autonoom rijden. Het systeem kan zelfstandig remmen, accelereren en sturen, terwijl het een constante afstand tot de voorganger aanhoudt.