29 april 2015
 

BMW

Van Hooydonk wint Global Innovation Award 2014

29 april 2015 | Senior Vice President BMW Group Design Adrian van Hooydonk kreeg op 23 april de Global Innovation Award 2014 uitgereikt. De eerste Europese prijs voor wereldwijde innovatie, geïntroduceerd door culturele onderneming Yellow Fellow en de Federatie Dutch Creative Industries. De prijs is bestemd voor bedrijven en personen die producten creëren waarin technologie en (de schoonheid van) design samenkomen.

In het juryrapport wordt Van Hooydonk geroemd om zijn innovatieve leiderschap, dat heeft geleid tot het wereldwijde succes van de BMW Group en al haar merken (BMW, BMW i, BMW Motorrad, MINI en Rolls-Royce). De Nederlandse designdirecteur geeft leiding aan ongeveer 700 mensen in drie designstudio's, gevestigd in München, Los Angeles en Shanghai.

BMW

Yellow Fellow is een culturele onderneming waarin kruisbestuivingen plaatsvinden tussen abstracte kunst, wetenschap, onderwijs, bedrijfsleven en samenleving. Het doel van Yellow Fellow is het realiseren van een levendige ontmoetingsplek, een doe-, denk-, & werkplek waar de kunsten en kunstenaars, wetenschappers, onderwijs, en het management van het bedrijfsleven elkaar treffen om door middel van programma's te ondernemen, te doen, te ondergaan of samen te werken.

De Federatie Dutch Creative Industries vertegenwoordigt acht branche- en beroepsorganisaties met in totaal bijna 6.000 individuele leden en ca. 2.500 creatieve bedrijven met een gezamenlijke bijdrage aan het bruto nationaal product van ruim € 11 miljard.

BMW
 
Websitewww.bmw.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!