20 april 2015
 

Volvo

Volvo onthult Lounge Console in Shanghai

20 april 2015 | Volvo geeft een nieuwe draai aan  luxe en comfort met de Lounge Console. Dit nieuwe interieurconcept is specifiek ontwikkeld voor (zaken)mensen die door een chauffeur worden gereden. Dankzij de afwezigheid van de passagiersstoel biedt het interieur aanzienlijk meer ruimte en mogelijkheden voor comfortabele extra's.

"Met onze vooruitstrevende aanpak in premium design en functionaliteit, hebben we de behoeften geanalyseerd van de leidinggevenden die zich laten rijden. Die waren, zoals altijd bij ons merk, het uitgangspunt bij het ontwerpen van het interieur", aldus Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design bij de Volvo Car Group. "Onze belangrijkste uitdaging was om de beschikbare ruimte optimaal te benutten en zo luxueus mogelijk te maken. Door de passagiersstoel te verwijderen, konden we een open ruimte creëren die de dynamiek van het interieur drastisch verandert. Het gaf ons een wereld aan ideeën en nieuwe mogelijkheden".

Volvo

De Lounge Console biedt een veelheid aan functies en voorzieningen die het luxe en comfortabele karakter van het interieur versterken. De designers creëerden een grote werktafel met daarin een verlichte spiegel, een opbergvak voor sieraden, make-up en/of persoonlijke accessoires. De tafel roteert 90 graden en fungeert tegelijkertijd als een 17-inch mediascherm voor een volledige in-car bioscoopervaring. Onder de gewatteerde beensteun is extra ruimte voor schoenen. Voor extra veiligheid biedt de Lounge Console ook een afsluitbaar opbergvak.

"Mensen met een hectische levensstijl, die continu onderweg zijn van evenement naar evenement en van vergadering naar vergadering, hebben tijd nodig voor zichzelf in een luxe omgeving. Een plek waar ze kunnen relaxen en zich opfrissen voor de volgende afspraak. Daarvoor hebben we de Lounge Console ontworpen", vervolgt Thomas Ingenlath. "Met dit concept laten we twee dingen zien. Ten eerste dat Volvo Cars zich bewust is van de behoeften van leidinggevende klanten. Ten tweede dat we met innovatief design en moderne materialen een beleving kunnen creëren die uniek is in het premium autosegment".

Volvo Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via