16 april 2015
 

Subaru

Subaru vernieuwt tijdens AutoRAI

16 april 2015 | Subaru zal op de AutoRAI, die dit jaar van 17 tot en met 26 april plaatsheeft in de RAI in Amsterdam, het gehele modellenprogramma tonen. Per direct is een groot aantal modellen bovendien voorzien van extra uitrusting, een gewijzigd uiterlijk, een nieuw infotainmentsysteem en bovendien zijn de prijzen van veel modellen per 1 april 2015 aangescherpt. De nieuwe Intro-versie van de Subaru XV is per direct leverbaar vanaf 24.995 euro en alle modellen profiteren van meer luxe. Ook op technisch gebied zijn er diverse verbeteringen. Bovendien ontvangen kopers van een nieuwe Subaru tijdens de AutoRAI gratis Glass Coating om hun nieuwe aanwinst langer mooi te houden.

De Subaru XV, standaard voorzien van boxermotor, vierwielaandrijving en Lineartronic-automaat, beschikt over een nieuw infotainmentsysteem: Starlink. Dit systeem, met een 6,2 of 7,0 inch groot aanraakscherm, kan gekoppeld worden aan een smartphone en biedt dan alle functies, zoals navigatie, aan op het centrale display.

Geheel nieuw is de Subaru XV 1.6i Intro Lineartronic CVT, die leverbaar is vanaf 24.995 euro.  Net als elke andere Subaru XV beschikt ook de Intro standaard over Bluetooth carkit en audio, spraaksturing en een verbeterd onderstel. Ook de Subaru XV 1.6i Comfort is in prijs verlaagd (van 30.195 euro naar 27.195 euro), net als Subaru XV 2.0i Comfort die nu 29.195 euro kost in plaats van 31.195 euro.

De Subaru Forester, die leverbaar is met een 2.0-liter benzine of dieselmotor en net als de Subaru XV standaard beschikt over vierwielaandrijving en Lineartronic-automaat, heeft ook meer luxe aan boord. Welcome Home verlichting, uitschuifbare zonnekleppen en spraaksturing zijn vanaf nu op elke uitvoering standaard. Het infotainmentsysteem is verbeterd en heeft nu een 7,0 inch display, op de Premium bovendien voorzien van navigatiefunctie.

Subaru

De Subaru Forester 2.0i Comfort Lineartronic CVT kost 34.995 euro, net zoveel als de Intro-uitvoering voorheen, maar is veel completer uitgerust: onder andere stoelverwarming en gescheiden klimaatregeling zijn standaard aanwezig. De voor zakelijke rijders zeer interessante dieselversie, de 2.0D Comfort Lineartronic CVT, is er vanaf 43.995 euro. Het maximale aanhangwagengewicht van een royale 2.000 kilo is voor alle uitvoeringen overigens gelijk.

De nieuwe Outback is een veelzijdige cross-over. Standaard is de Outback uitgerust met Subaru's  systeem EyeSight, dat met stereocamera's de omgeving en rij-omstandigheden van de auto volgt en kan ingrijpen als er gevaar dreigt.

Ook de Outback profiteert van het verbeterde Starlink infotainmentsysteem en heeft bovendien standaard LED-verlichting voor en achter. Nieuw is bovendien de active grille shutter, een grille met variabele lamellen die zorgt voor het sneller opwarmen van de motor en de luchtstroom optimaliseert voor een lager brandstofverbruik. Noemenswaardig is ook X-mode, een systeem dat de aandrijfsnelheid van de wielen automatisch verlaagt naar dat van het langzaamst draaiende wiel, om zo krachtverlies bij doorslippen te voorkomen. De nieuwe Subaru Outback is scherper geprijsd dan zijn voorganger en leverbaar vanaf 38.995 euro voor de 2.5i Comfort Lineartronic CVT Eyesight.

De prijzen van de smaakmakers van het modellenprogramma van Subaru, de sportieve Subaru BRZ en brute WRX STI, veranderen niet. Wel kregen beide modellen enkele kleine updates, zoals de keuze uit enkele nieuwe buitenkleuren. De Sport-versie van de Subaru BRZ is niet meer leverbaar, zodat de Sport Premium overblijft met naar keuze een handgeschakelde of automatische versnellingsbak. De prijs is in beide gevallen 42.995 euro. Prijzen van de WRX STI beginnen bij 79.995 euro voor de 2.5T Sport.

Subaru

Speciaal voor bezoekers van de AutoRAI die besluiten een nieuwe Subaru te kopen, heeft Subaru twee speciale acties. Naast een speciale prijs krijgen alle nieuwe Subaru's gratis Glass Coating, een extra behandeling waarmee de lak van de nieuwe auto vijf jaar lang beschermd is tegen kwaliteitsverslechtering. Subaru Glass Coating is een keramische coating die professioneel wordt aangebracht op de auto en vertegenwoordigt een waarde van 499 euro. Kopers van een nieuwe Subaru Outback krijgen bovendien het Body Pack gratis met onder andere spatbordverbreders en skidplates ter waarde van 1.250 euro.

De Subaru-stand (nummer 302) bevindt zich in hal 11, de AutoRAI wordt gehouden van 17 april tot en met 26 april. Doordeweeks is de autoshow geopend van 11.00 uur 's ochtends tot 22.00 uur 's avonds. In het weekend zijn de bezoekers welkom van tien uur in de ochtend tot vijf uur in de middag.

Subaru Subaru
 
Websitewww.subaru.nl
Deel via