14 april 2015
Volvo XC90

Volvo XC90

Volvo presenteert XC90 Excellence

14 april 2015 | Volvo presenteert een bijzondere uitvoering van de XC90 op de Shanghai Autoshow (22-29 april 2015). De Volvo XC90 Excellence is de meest luxe auto ooit in de 88-jarige geschiedenis van het merk. Het is een vierzitter met veel aandacht voor ruimte, luxe en hoogwaardige technologie. De "Excellence" gaat in de loop van dit jaar in de verkoop en de levering start in 2016.

In tegenstelling tot de Volvo XC90 met standaard zeven zitplaatsen heeft de Excellence-uitvoering uitsluitend vier zitplaatsen. Achterin is plaatsgemaakt voor twee individueel verstelbare achterstoelen met massage- en ventilatiefunctie.

Volvo XC90

De beenruimte is royaal. De passagiers achterin hebben de beschikking over een inklapbaar touchscreen, een klaptafel, een gekoelde en verwarmbare bekerhouder en een koelkast inclusief flessen- en glazenhouder. De bijbehorende kristallen glazen zijn gemaakt door het toonaangevende Zweedse kristalhuis Orrefors.

De Volvo XC90 Excellence is achterin voorzien van voetensteunen, sfeerverlichting, verlichte opbergvakken en unieke lederen details in de kleuren Blond of Charcoal. Tevens is de bagageruimte afgeschermd door een specifiek ontwikkeld scherm, het interieur is voorzien van extra akoestische isolatie en de Excellence rijdt op speciale Pirelli Noise Cancelling System-banden (PNCS).

Volvo XC90

Het high-end Bowers & Wilkins audiosysteem zorgt door toevoeging van een extra luidspreker tussen de achterstoelen, nu met negentien luidsprekers, voor een surround-effect op de achterbank. De standaard aanwezige ionische luchtfilter van het Clean Zone klimaatsysteem zorgt te allen tijde voor frisse lucht in de auto. Hiermee wordt de lucht gereinigd met behulp van positief geladen elektronen die geurtjes en rook verwijderen.

Het interieur van de Volvo XC90 Excellence wordt verder gekenmerkt door een met leder bekleed instrumentenpaneel met contrasterend stiksel en hemelbekleding in Nubuck. Aan de buitenzijde zorgen de verchroomde B- en C-stijlen, een verchroomde sierlijst aan de onderzijde van de portieren en het Excellence-logo voor een onderscheidende uitstraling.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!