27 maart 2015
 

Seat

Seat-fabriek realiseert vermindering watergebruik

27 maart 2015 | Seat is er tussen 2010 en 2014 in geslaagd het watergebruik in de fabriek in het Spaanse Martorell met 15% terug te dringen. Dit komt door het gebruik van slimme technologieën en door de inzet van de werknemers. Seat heeft als doel om in 2018 het watergebruik met 25% te hebben teruggebracht.

In 2014 bedroeg het totale waterverbruik van de Seat-fabriek iets meer dan 1.400.000 m3. Dit komt overeen met de jaarlijkse waterbehoefte van een stad met 35.000 inwoners. De besparing van water heeft een grote prioriteit bij Seat. Milieuvriendelijkheid en het behoud van natuurlijke grondstoffen zijn belangrijke factoren. Bovendien bevinden de productiefaciliteiten van Seat zich in een gebied dat zeer gevoelig is voor klimaatverandering. Dat komt bijvoorbeeld tot uiting in lange periodes van droogte.

Seat

Het doel van Seat is om het watergebruik in 2018 met 25% te hebben teruggebracht ten opzichte van 2010. Daarvoor maakt de fabriek gebruik van slimme oplossingen in het productieproces. De lakspuiterijen nemen meer dan de helft van het totale watergebruik van Seat voor hun rekening. Lak die bij het spuiten niet op de auto terecht komt, wordt opgevangen in speciale reservoirs. Door de toevoeging van speciale chemicaliën wordt het water uit de die lak teruggewonnen zodat het later via een volledig gesloten systeem opnieuw in het lakproces kan worden gebruikt.

Ook bij de regensimulatietest om de waterdichtheid van auto's te testen, wordt een gesloten circuit gebruikt. Bij deze test krijgt een auto geduurde zes minuten 150 liter water per vierkante meter te verduren. Dit water wordt opgevangen, behandeld en kan dan weer opnieuw worden gebruikt.

Seat

De 7.430 Seat-werknemers in de fabriek in Martorell spelen eveneens een actieve rol bij het terugdringen van het watergebruik. Ten eerste zijn veel ideeën voor waterbesparing van hen afkomstig. Ook op andere manieren leveren ze een actieve bijdrage. Ogenschijnlijk eenvoudige dingen zoals het dichtzetten van de kraan tijdens het inzepen van de handen en het gebruik maken van waterbesparende toiletten zorgen al voor een substantiële vermindering van het watergebruik.

Seat Seat
 
Websitewww.seat.nl
Deel via