20 maart 2015
Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf toont lichtgevende lak op Weg van de Toekomst

20 maart 2015 | Nissan heeft met de unieke glow-in-the-dark LEAF op 's werelds eerste energiesnelweg gereden. Deze Weg van de Toekomst wekt energie op. Met de samenkomst van de speciale lichtgevende Nissan LEAF en licht producerende snelweg viert Nissan dat de verkoop van zijn elektrische modellen in Nederland vorig jaar gestegen is met 313 procent.

Nissan is het eerste merk met een auto voorzien van licht producerende verf. De aangebrachte coating absorbeert UV-energie en andere zichtbare straling overdag en gloeit in het donker tussen de acht en tien uur lang. Lichtgevende autolak en glow-in-the-dark-autowraps waren er al, maar de lichtgevende UV-verf is speciaal voor Nissan gemaakt en bevat een zeldzaam metaal: strontiumaluminaat.

De innovatieve Weg van de Toekomst is ontworpen door de Nederlandse designer Daan Roosegaarde. De speciale lichtgevende lijnen zijn aangebracht op een 600 meter lang stuk van de N329, een drukke weg dwars door Oss. De belijning werkt op basis van lichtgevende pigmenten die overdag UV-licht opnemen en dit in het donker weer vrijgeven. Omdat gewone lantaarnpalen niet meer nodig zijn, wordt energie bespaard.

Nissan Leaf (2011 - 2017)

"Het is een voorrecht dat 's werelds eerste auto met deze licht uitstralende lak op deze weg rijdt. Het benadrukt de doelen die we met onze Weg van de Toekomst willen bereiken", aldus Daan Roosegaarde. "De lichtgevende strips van de weg en de innovatieve afwerking van de Nissan LEAF vullen elkaar goed aan".

Het was een goed verkoopjaar voor de elektrische tak van Nissan in Nederland. Op de zakelijke markt was er groot succes: de gemeente Amsterdam en Connexxion kochten respectievelijk 200 en 100 nieuwe e-NV200's. In 2014 verkocht Nissan in totaal 1.619 elektrische voertuigen in Nederland (LEAF, e-NV200 en e-NV200 Evalia). Nissan heeft een marktaandeel van 95,3 procent binnen het elektrische bedrijfswagensegment.

Nissan toont de elektrische LEAF tijdens de AutoRAI 2015 van 17 tot en met 26 april.