4 maart 2015
 

Maserati Alfieri

Maserati Alfieri is Concept Car of the Year 2014

4 maart 2015 | Gisteravond is de Maserati Alfieri Concept tijdens de Car Design Night in Genève door toonaangevende designers uit de internationale auto-industrie uitgeroepen tot 'Concept Car of the Year 2014'.De Alfieri Concept werd in 2014 onthuld op de autoshow van Genève. Het is een 2+2 studiemodel ter ere van het 100-jarig bestaan van Maserati, waarbij de naam Alfieri een ode is aan de meest prominente van de gebroeders Maserati, de oprichters van het merk. De conceptauto werd ontworpen in het Centro Stile in Turijn, onder supervisie van Lorenzo Ramaciotti (Head of Centro Stile) en geleid door Marco Tencone, die de Car Designs of the Year onderscheiding namens Maserati trots in ontvangst nam.

Vanwege de vele positieve reacties na zijn publieksdebuut is de Maserati Alfieri inmiddels bevestigd als productiemodel voor 2017, iets later gevolgd door een cabrioletvariant.

Maserati Alfieri

De Car Designs of the Year Awards is onafhankelijk. De jury bestaat uit professionele designers van autofabrikanten, opleidingen en leveranciers van belangrijke spelers waaronder Daimler, Jaguar, Volvo, General Motors, Hyundai, Lear, Coventry University en de Renault Group.

Owen Ready, redacteur van Car Design News, verklaarde: "Het stylen van sportwagens met mooie welvingen en prachtige proporties is een onderdeel waarop Italiaanse auto-ontwerpen lange tijd uitblonken. De meer hedendaagse designelementen van de Alfieri zijn echter van een geheel andere orde. Het resultaat is een klassieke Italiaanse sportwagen die helemaal van deze tijd is."

Maserati Alfieri

De Alfieri Concept is opgenomen in het tweede Car Design Review jaarboek dat gisteravond tijdens het evenement werd gepresenteerd aan tal van topdesigners die zelf ook in het boek terugkomen. Het 184 pagina's tellende hardcover exemplaar werpt een analytische blik op het afgelopen autodesignjaar en gaat uitgebreid in op het winnende ontwerp van 2014.

Car Design News (CDN) is voor autodesigners wereldwijd de meest toonaangevende titel. Sinds 1999 biedt CDN  informatie, adviezen en inzichten voor zowel studenten als designdirecteuren dankzij een breed netwerk van schrijvers en analytici uit de industrie, waarvan er velen ook hebben bijgedragen aan de tweede editie van het Car Design Review boek. CDN is hoofzakelijk online vertegenwoordigd, waardoor het snel is met het allerlaatste nieuws, beoordelingen en visies op designontwikkelingen. Naast de gedegen redactionele inhoud heeft CDN een vacaturesectie die al veel designers aan een baan op belangrijke posities heeft geholpen.

Maserati Alfieri Maserati Alfieri
 
Websitewww.maserati.com
Deel via