2 maart 2015
Range Rover Evoque Cabrio

Range Rover Evoque Cabrio

Range Rover kondigt Evoque Convertible aan

2 maart 2015 | Land Rover heeft vandaag officieel bevestigd dat de Range Rover Evoque Convertible, de eerste compacte premium SUV convertible, in productie gaat en volgend jaar op de markt komt. Tevens presenteert Land Rover op YouTube een film van de Convertible tijdens een uniek, ondergronds testprogramma in de nieuwe Crossrail-tunnels onder Londen.

Veertig meter onder de straten van Londen kreeg het eerste prototype van Land Rover's nieuwe Range Rover Evoque Convertible exclusieve toegang tot het 42 km lange tunnelnetwerk van Crossrail voor unieke ontwikkelingstests. Hier konden ingenieurs ongestoord en in volledige privacy de gecamoufleerde Evoque Convertible met geopend dak testen.

Range Rover Evoque Cabrio

De korte film begint met shots van de bijzonder capabele convertible die met behulp van een kraan afdaalt naar de tunnels. Eenmaal beneden moet de Range Rover Evoque Convertible, op zijn parcours door de tunnelbuizen met een diameter van 6,2 meter, een serie obstakels ontwijken en overwinnen.

Murray Dietsch, Director Land Rover Programmes, verklaart: "De tunnels zijn nog steeds onder constructie, dus we hadden een unieke kans om de all-terrain capaciteiten van de auto in een unieke omgeving te testen". De Range Rover Evoque is niet onbekend met ondergronds avontuur. Bij zijn introductie in 2011, reed de vijfdeurs variant door de Edge Hill Tunnel onder Liverpool.

Range Rover Evoque Cabrio

Later dit jaar zal Land Rover meer details bekendmaken over de exclusieve, nieuwe compacte premium SUV convertible. Het model zal evenals de Range Rover Evoque en Range Rover Evoque Coupé worden gebouwd in de Land Rover fabriek in Halewood. Het model komt in 2016 op de markt.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!