14 januari 2015
 

BMW

BMW zet lente-offensief in met nieuwe motoren

14 januari 2015 | BMW pakt komend voorjaar uit met nieuwe motoren en opties. Bovendien vallen er nog eens zes extra modellen in de categorie van 20 procent bijtelling dankzij nieuwe, zuinige diesels met TwinPower Turbo techniek voor de 3-Serie Sedan, 3-Serie Touring, 4-Serie Coupé en 4-Serie Gran Coupé. Een primeur is de 214d Active Tourer met driecilinder dieselmotor. Verder verschijnt er een sportief aangeklede 5-Serie Edition Sport en komen er extra opties voor de M3 Sedan, M4 Coupé en M4 Cabrio.

Meer diversiteit in het gamma, extra rijdynamiek en efficiency vormen de rode draad in het lenteoffensief van BMW. Voorts vallen er nog eens zes modellen in de gunstige 20 procent bijtellingscategorie. De 214d Active Tourer, 316d Sedan, 316d Touring, 418d Coupé, 420dA Coupé en 420dA Gran Coupé komen niet boven de 110 g/km uit. Daarnaast scoren ook de 218i Coupé en 218i Cabrio buitengewoon gunstig op verbruik en emissie dankzij hun nieuwe driecilinder motoren.

De 5-Serie Edition Sport verschijnt in maart. Tegelijk komen er nieuwe uitvoeringen model Essential, model Sport, model Luxury en model M Sport van de 2-Serie Coupé. In maart komt ook de nieuwste generatie van het navigatiesysteem Professional beschikbaar voor deze tweedeurs coupé. Dankzij een uitgebreide range van Individual opties zijn exterieur en interieur van de M3 Sedan, M4 Coupé en M4 Cabrio nog te personaliseren. Voor de i8 komt bovendien het Pure Impulse Experience uitrustingsprogramma beschikbaar.

BMW

Alle nieuwe modellen en modelvarianten die BMW in het voorjaar van dit jaar lanceert, zijn uitgerust met motoren van de nieuwste generatie TwinPower Turbo techniek. De motoren onderscheiden zich door een verder geoptimaliseerde balans tussen rijdynamiek en een laag brandstofverbruik. De 218i Coupé en 218i Cabrio zijn voorzien van een nieuwe driecilinder benzinemotor met een maximum vermogen van 100 kW (136 pk) en een maximaal koppel van 220 Nm. Een 8-traps Steptronic automaat is optioneel.

Met ingang van maart 2015 krijgt de 220d Coupé een 140 kW (190 pk) sterke viercilinder dieselmotor, die tevens kan worden gekoppeld aan de vierwielaandrijving BMW xDrive. Bij deze versie is de 8-traps Steptronic automaat standaard. Ook komen er nieuwe uitvoeringen beschikbaar van de 2-Serie Coupé. Net zoals bij de - Serie Cabrio is dan ook te kiezen uit de versies Luxury Line, Sport Line en M Sport.

Per maart 2015 zijn eveneens nieuwe lichtmetalen wielen beschikbaar en de jongste generatie van het navigatiesysteem Professional met een 8,8 inch display. Hierbij wordt het mogelijk om 'over the air' updates te downloaden. De boordcomputer van de 2-Serie Coupé krijgt een sport indicator, die informatie geeft over instant motorvermogen en koppel.

BMW

Van de 2-Serie Active Tourer komt er dit voorjaar een nieuwe dieselversie. Dat is de 214d Active Tourer met een vermogen van 70 kW (95 pk). De driecilinder krachtbron levert een maximum koppel van 220 Nm. Het verbruik bedraagt 3,8 liter/100 km gemiddeld. Dat staat gelijk aan een CO2-emissie van 99 g/km, goed voor 20 procent bijtelling.

De 316d Sedan en de 316d Touring krijgen een viercilinder dieselmotor met de nieuwste generatie TwinPower Turbo techniek. Dat betekent meer vermogen en meer efficiency. De 2,0-liter krachtbron levert een maximum vermogen van 85 kW (116 pk) en een maximale trekkracht van 270 Nm, 10 Nm meer dan voorheen. Een 8-traps Steptronic automaat is optioneel verkrijgbaar. Het verbruik bedraagt 3,9 (Touring: 4,1) liter/100 km gemiddeld. Dat staat gelijk aan een CO2-emissie van 102 (Touring 109) g/ km, goed voor 20 procent bijtelling voor zowel de 316d sedan als 316d Touring.

Het leveringsprogramma van de BMW 4-Serie Coupé wordt uitgebreid met de 418d Coupé. Die heeft een nieuwe viercilinder motor van 2,0-liter cilinderinhoud met een vermogen van 110 kW (150 pk) en een maximum koppel van 320 Nm. Ook voor deze uitvoering is een 8-traps Steptronic automaat als optie leverbaar. Met een CO2-emissie van 110 g/km is de 418d goed voor 20 procent bijtelling. De 420d Coupé, 420d xDrive Coupé, 420d Gran Coupé en 420d xDrive Gran Coupé eveneens een nieuwe 2,0-liter dieselmotor, maar dan met een vermogen van 140 kW (190 pk). Dat is 5 kW meer dan de huidige krachtbron. Het maximum koppel stijgt met 20 Nm naar 400 Nm. Een 8-traps Steptronic automaat is ook bij deze uitvoeringen beschikbaar. De automatische transmissie zorgt ervoor dat in de 420dA en 420dA Gran Coupé maar 20 procent hoeft te worden bijgeteld.

BMW

Beide dieselmotoren zijn gekoppeld aan nieuwe uitlaatsystemen met een uitlaatuiteinde van 75 mm doorsnede bij de 418d Coupé. De dieselversies met 140 kW (190 pk) zijn te herkennen aan een dubbele uitlaat met uiteinden van 70 mm doorsnede.

In maart 2015 komt de uitvoering Edition Sport van de 5-Serie Sedan/Touring. Sportief getinte kenmerken zijn een met leer bekleed stuurwiel, LED-mistlampen, de Individual High Gloss Shadow Line aankleding en nieuwe 18-inch dubbelspaaks lichtmetalen wielen. Het Edition Sport pakket is beschikbaar voor bijna alle modelvarianten, behalve voor de Performance uitvoeringen, de BMWM550d xDrive Sedan en de M550d xDrive Touring. Nieuwe lakkleuren voor de 5-Serie zijn Mediterran Blau metallic en Mineral Grau metallic. Deze kleuren zijn ook leverbaar in combinatie met het M Sport Pakket. Later is de 5-Serie GT ook leverbaar in de kleur Kashmir Silber metallic.

Af-fabriek is onder de noemer Individual een keur aan extra's beschikbaar voor de M3 Sedan, M4 Coupé en M4 Cabrio. Per maart komen er binnen dit programma nieuwe lakkleuren die de atletische vormen van deze sportieve modellen perfect accentueren. Dat zijn een aantal matte kleuren Frozen Black metallic, Frozen Silver metallic, Frozen Red metallic en Frozen Brilliant White metallic.

BMW

Daarbij komen er voor de M4 Coupé bijzonder hoogwaardige opties voor interieur, zoals Individual lederen bekleding Merino in de kleuren Opal White, Amaro Braun, Golden Braun, Cohiba Braun en Nutmeg. De Individual zware lederen bekleding is straks leverbaar in combinatie met stiksels in de kleuren Sakhir Orange, Yellow, Blue of Silverstone. De M4 Coupé is daarbij te bestellen met een met leer bekleed dashboard, in dezelfde kleur als de stoelbekleding.

Het exclusieve karakter van de i8 plug-in hybride sportauto komt dankzij een uitgebreide uitrusting nog sterker uit de verf. Nieuw is het Pure Impulse Experience programma met lifestyle-achtige features onder de thema's cultuur, design, reizen en gastronomie. Stuk voor stuk geënt op de de vooruitstrevende en duurzame visie van BMW i.

Per maart 2015 krijgt ook het interieur van de BMW i8 optioneel extra glans door de Carpo Carum Grey interieurwereld. Het gaat om een fraaie combinatie van leer, gedeeltelijk geperforeerd leer in de lichte kleur Carum Grey en specifieke i Blue accenten op de gordelhouders en het dubbele stiksel op stoelen en vloermatten. Het dashboard, de centrale console en de portieren zijn getooid met sierstroken in de kleur Amido metallic. Ook komt een met leer beklede motorcover als optie beschikbaar en zwart gelakte remklauwen.

BMW BMW BMW BMW BMW BMW
 
Websitewww.bmw.nl
Deel via