13 januari 2015
 

Bentley Bentayga

Bentley's SUV gaat Bentayga heten

13 januari 2015 | Bentley's eerste SUV wordt later dit jaar aan de wereld gepresenteerd en krijgt de naam "Bentayga". Met deze SUV, die een indrukwekkende combinatie van on- en offroad prestaties belooft, is de welbekende, moderne Britse luxe naar eigen zeggen niet langer gebonden aan grenzen. 

De herkomst en de naam van de oprichter van de onderneming vormden de inspiratie voor de naam van Bentley's SUV. De Taiga, 's werelds grootste transcontinentale sneeuwwoud, omspant het noordelijk halfrond tot aan het noordelijke deel van Bentley's geboortegrond in Engeland. In het zuiden vestigt de ruige piek van de Roque Bentayga op de subtropische Kanarische Eilanden de aandacht van alle kanten op zich en vormt hij een uitdagende klim, met als beloning een spectaculair uitzicht over het rijke en diverse landschap.

Bentley Bentayga

Wolfgang Dürheimer, Chairman en CEO van Bentley Motors, verklaarde: "Bentayga is een naam die datgene weerspiegelt waarvan wij weten dat onze SUV beter zal doen dan welke willekeurige auto wereldwijd dan ook: het combineren van het allerhoogste niveau aan luxe voor een auto met buitengewone prestaties, om de Bentley-ervaring tot nieuwe hoogten te stuwen".

De Bentley Bentayga wordt later dit jaar onthuld, de verkoop start in 2016. Regelmatige updates en nieuwsfeatures over the Bentayga zijn en worden beschikbaar op NewBentley.com.

Bentley Bentayga
 
Websitewww.NewBentley.com
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!