5 januari 2015
 

Donkervoort D8 GTO

Donkervoort introduceert D8 GTO Bilster Berg Edition

5 januari 2015 | Eind december lichtte Donkervoort reeds een tipje van de sluier. Ter ere van de behaalde prestaties in 2014, waaronder het verbreken van ronderecord voor straat-legale productieauto's op het Bilster Berg circuit en het meermaals eindigen met topscores, introduceert Donkervoort een speciale editie van de D8 GTO. De Donkervoort D8 GTO Bilster Berg Edition.

De speciale editie is direct herkenbaar aan het unieke ontwerp van de neus, die het Donkervoort design team hiervoor ontwierp. De donkere neuspartij, volledig vervaardigd uit koolstofvezel, zorgt voor een nog gemenere aanblik en borduurt voort op het gedachtegoed van de 'beestachtige' neus van de bestaande D8 GTO.

De Donkervoort D8 GTO Bilster Berg Edition is niet alleen herkenbaar aan het design van de neus, maar onderscheidt zich ook op talloze andere punten van het bestaande leveringsprogramma. Zo is deze versie herkenbaar dankzij een speciaal embleem en wordt het dashboard gesierd met een typeplaatje, voorzien van het nummer en de naam van de eigenaar van de auto. Ook is de nieuwe versie van het datalogging display incl. LCD en GPS in het dashboard verwerkt.

Donkervoort D8 GTO

Bovendien kunnen nog meer koolstofdelen van zowel het in- als exterieur in zicht worden besteld. Daarnaast is in het interieur een extra gewichtsbesparing gerealiseerd door toepassing van ultralicht tapijt, koolstof stoelen en speciaal leder.

Vanzelfsprekend is deze unieke versie een full options uitvoering waarin de kleur van het interieur en het exterieur vrij gekozen kunnen worden. De D8 GTO Bilster Berg Edition zal worden gemaakt in een gelimiteerde serie van slechts 14 auto's, een aantal dat het jaar 2014 vertegenwoordigt.

In de D8 GTO Bilster Berg Edition zijn de nieuwste technische ontwikkelingen verwerkt. Hoewel de snelheid van de D8 GTO reeds werd bewezen, kon echter nog de nodige extra snelheid en grip worden gerealiseerd op basis van een zorgvuldig gekozen Performance Plus specificatie, tezamen met een verdere ontwikkeling en fine-tuning op het gebied van chassis en wegligging.

Donkervoort D8 GTO

Ook op het gebied van motorisering werd verder ontwikkeld. Zo reageert de motor sneller op het gascommando en maakt een ultra licht vliegwiel en race koppeling de motor levendiger. Een gewichtsbesparing van een extra 10 kg aan totaalgewicht maakt het de Audi 2,5L R5 TFSI motor gemakkelijker om de GTO tot die prestaties aan te sporen.

In samenwerking met Intrax werd speciaal voor de Bilster Berg Edition een nieuwe schokdemper ontwikkeld. Om de zwaardere setting van de nieuwe dempers en veren om te zetten in meer grip werd een extra rolkooi constructie ontwikkeld voor meer torsiestijfheid in het chassis. Leuke bijkomstigheid van deze ontwikkeling is dat deze nieuw ontwikkelde rolkooi ook gelijktijdig de passieve veiligheid verhoogt.

Deze GTO wordt daarnaast voorzien van speciaal ontwikkelde en in gelimiteerde serie produceerde semi-slick banden, voortkomend uit de samenwerking met bandenmerk Hankook. Om de extra roll  (overhellen) die de grotere grip die deze banden genereren op te vangen is deze D8 GTO bovendien voorzien van een stabilisator (anti-rollbar) aan de achterzijde, naast de reeds aanwezige aan de voorzijde.

Donkervoort D8 GTO

Prijs vanaf € 194.000,- incl. 21% BTW (excl. BPM à € 10.343,-)

Donkervoort D8 GTO Donkervoort D8 GTO Donkervoort D8 GTO
 
Websitewww.donkervoort.nl
Deel via