5 januari 2015
 

BMW

BMW i presenteert oplaadservice voor thuis

5 januari 2015 | Op de Consumer Electronics Show CES in Las Vegas (6 - 9 januari 2015) onthult BMW i een nieuwe oplaadservice: BMW i Home Charging Services. Deze oplossing, onderdeel van het 360 graden ELECTRIC portfolio, is bedoeld voor het zo voordelig mogelijk thuis laden van elektrische en plug-inhybridemodellen met de BMW i Wallbox Pro.

BMW i Home Charging Services benut bij voorkeur stroom van zonnepanelen als die aanwezig zijn. Bij het ontbreken daarvan kiest het systeem voor laden tijdens de uren met het goedkopere nachttarief. De oplaadservice van BMW i zorgt er dus voor dat de energiekosten zo laag mogelijk zijn. In de Verenigde Staten is het te besparen bedrag geschat op mogelijk 800 dollar per jaar. Het systeem is geïntegreerd in het elektriciteitsnetwerk en maakt gebruik van diverse online datasystemen.

In Las Vegas demonstreert BMW hoe BMW i Home Charging Services werkt. De presentatie is in samenwerking met energiemaatschappij Beegy opgezet. Een met zonnepanelen bedekte carport levert stroom aan de BMW i Wallbox, die is ontwikkeld om BMW i modellen thuis op te laden. Aan de hand van de zonkracht en het elektriciteitsnetwerk thuis bepaalt het systeem automatisch de efficiëntste laadoptie.

BMW

De benodigde data komen van Solarwatt en Kiwigrid. Een beeldscherm op de CES-show toont de actuele weersvooruitzichten met de te verwachten zonkracht, zodat bezoekers kunnen zien hoe het oplaadsysteem van BMW i deze verwachting benut om oplaadtijden optimaal te managen. En als de zon niet schijnt, schakelt het systeem over op de tijden met goedkope stroom van het thuisnet.

De demonstratie van Home Charging Services in Las Vegas toont nog een ander nieuw concept van BMW: een systeem voor de energieopslag in gebruikte BMW i-batterijen, die in deze toepassing een tweede leven krijgen. De zonne-energie van overdag kan in deze opslagunits worden opgeslagen en is vervolgens 's avonds en 's nachts beschikbaar voor het laden van de batterijen in de auto. De batterijen kunnen ook dienen voor aanvullende elektriciteitsvoorziening in huis. Op deze manier zijn de totale energiekosten nog verder te verlagen.

Het dak van de zonnepanelencarport heeft een oppervlakte van minimaal 25 vierkante meter en levert per jaar stroom voor gemiddeld 32.000 kilometer elektrisch rijden. De  laadservice voor BMW i rijders is vanaf 2016 beschikbaar.

BMW
 
Websitewww.bmw.nl
Deel via