3 december 2014
Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf-rijders leggen miljard kilometer af

3 december 2014 | De berijders van de volledig elektrisch aangedreven Nissan Leaf hebben wereldwijd gezamenlijk meer dan een miljard kilometers afgelegd. Dat heeft het systeem CarWings geregistreerd, het telematicasysteem dat de data van de auto's verzamelt. Het aantal van een miljard volledig elektrisch gereden kilometers betekent een besparing van 180 miljoen kilogram CO2-uitstoot.

De mijlpaal komt bijna vier jaar nadat de Leaf werd uitgebracht. In 2010 was de Leaf een van de eerste grootschalig geproduceerde, volledig elektrisch aangedreven gezinsauto's. Het is de best verkopende elektrische auto ooit met 147.000 afgeleverde exemplaren wereldwijd, waarvan 31.000 in Europa.

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Via CarWings hebben berijders een gedetailleerd overzicht van de gemaakte ritten, de afstanden en het energieverbruik. De optelsom van alle geregistreerde kilometers (niet elke rijder gebruikt het systeem overigens) is te zien op een speciale online kilometerteller.

Paul Willcox, Voorzitter van Nissan in Europa: "We hadden erop gerekend dat we in januari 2015 de grens van een miljard geregistreerde kilometers zouden passeren. Uiteindelijk hebben we deze indrukwekkende mijlpaal al eerder bereikt. We willen elke Leaf-rijder bedanken voor het realiseren van het enorme aantal elektrisch gereden kilometers".

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!