28 november 2014
 

Maserati

Maserati werkt samen met Airbus

28 november 2014 | Maserati, de fabrikant van luxueuze auto's, heeft vandaag een overeenkomst getekend om toegang te krijgen tot de technologieën van de Airbus Group Innovations, de R&D-tak van de Airbus Group een toonaangevende onderneming op het gebied van aeronautica, ruimtevaart en aanverwante dienstverleningen. De overeenkomst, die werd getekend op het hoofdkantoor van Maserati in Modena, stelt de autofabrikant in staat om een diepgaand inzicht te krijgen in het uitgebreide portfolio van Airbus Group Innovations dat bestaat uit fabricageprocessen, productie methoden, expertise op het gebied van metalen en samengestelde materialen, integratie van systemen en andere knowhow.

"Door dit brede spectrum van technologieën kan Maserati profiteren van de capaciteiten van de Airbus Group die voor verscheidene toepassingen worden aangewend, zoals voor vliegtuigen, helikopters, snelle jets en voor ruimtevoertuigen die de ruimte verkennen", zegt Harald Wester, Chief Executive Officer van Maserati en Chief Technology Officer van Fiat Chrysler Automobiles.

"Wij hebben het Technology Transfer Framework ontwikkeld met toonaangevende, industriële bedrijven, zoals met Maserati, en dat wordt selectief aangeboden aan een beperkt aantal potentiele partners", legt Wulf Hoeflich, Hoofd van Airbus Group Technology Licensing. "Maserati is perfect geschikt voor een overeenkomst zoals dit type, omdat deze onderneming een benchmark is in de klasse van premium auto's. Daarbij heeft Maserati een verkoopvolume dat flexibel genoeg is om snel nieuwe technologieën toe te kunnen passen".

Maserati

Hoeflich merkte op dat Harald Wester persoonlijk betrokken is geweest bij het opzetten van de Technology Transfer Framework overeenkomst. "Hij zag de waarde in van het Technology Transfer Framework en staat klaar om leiding te geven aan zijn teams teneinde zo goed mogelijk gebruik te maken van de belangwekkende toegang tot de knowhow van Airbus Group Innovations die een gevolg is van deze overeenkomst", voegde hij toe.

Met de Technology Transfer Framework overeenkomst wordt Maserati gedurende een meerjarige periode een algehele toegang verleend tot een uitgebreide reeks technische werkgebieden van Airbus Group Innovations, waardoor het bedrijf in staat wordt gesteld om technologieën te identificeren die 'game changers' kunnen zijn wanneer deze in licentie worden gebruikt en toegepast bij de automobielproductie. De samenwerking tussen Maserati en Airbus Group Innovations wordt ondersteund door Cheers Interactive, de wereldwijde partner van Airbus Group Technology Licensing.

Maserati
 
Websitewww.maserati.com
Deel via