20 november 2014
 

Mini

Expositie MINI Story geopend in BMW Museum

20 november 2014 | 55 jaar MINI geschiedenis staat het komende jaar centraal in het BMW Museum in München. Eind november start een  expositie genaamd 'The MINI Story'. Tot en met 31 januari 2016 zijn er dertig speciale modellen van het merk te zien. Ook is een schat aan achtergrondinformatie en een keur aan collectors items samengebracht. Het erfgoed van MINI wordt daarmee op unieke wijze belicht. De tentoonstelling wordt op 28 november officieel geopend met een grand opening party.

"Een MINI inspireert en grijpt je aandacht met zijn afwijkende en tegelijk ongekend innemende uiterlijk", zegt Peter Schwarzenbauer. Hij is binnen het managementteam van BMW AG verantwoordelijk voor onder meer het merk MINI. "Tussen een MINI en zijn bestuurder groeit altijd een emotionele band. Deze breed opgezette expositie in het BMW Museum en de begeleidende brochure schetst een treffend beeld van de rijke historie – vanaf de eerste Mini uit 1959 tot aan het MINI van nu. Ik verwacht veel bezoekers en MINI fans, die met ons de passie voor het merk delen".

"Na het recente gastoptreden van Rolls-Royce Motor Cars in het museum nemen we bezoekers nu mee in de belevingswereld van dat andere legendarische en gloedvolle merk van de BMW Group", voegt Gabriele Fink, hoofd van het BMW Museum toe. "We tonen MINI in al zijn facetten in een jeugdige, dynamische en innovatieve setting".

Mini

Een kleine auto met een grote historie: de speciale tentoonstelling schetst de ontwikkeling van MINI. Een interactieve route voert bezoekers langs een collectie iconische modellen, van de kleine maar ruime klassieke Morris Mini Minor en de Mini Traveller tot aan het ontwerp van de eerste nieuwe MINI uit 2001. Ook zijn diverse concepten en unieke creaties te zien, van een camper tot aan een 'stretched limousine' compleet met whirlpool. Ze zijn illustratief voor de verbazingwekkend grote variëteit aan bijzondere exemplaren die in de loop der jaren zijn ontwikkeld.

De expositie belicht niet alleen het bijzondere erfgoed van het merk maar ook kenmerkende, typisch Britse elementen komen aan bod, zoals de rol van de Mini in de popcultuur van de jaren zestig (sterk beïnvloed door The Beatles) en daarna. En de Mini in de tv-serie Mr. Bean stuwde in de jaren negentig de populariteit wereldwijd naar nog grotere hoogte. Het zijn culturele en historische contexten die aan bod komen in de twintig themapodia die deel uitmaken van de expositie. Bezoekers met interesse in specifieke perioden en het daarbij horende tijdsbeeld komen aan hun trekken dankzij een keur aan zeldzame accessoires, films, foto's, advertenties en designschetsen. De interactieve wereld van vandaag en een studie van innovatieve connectiviteitsideeën vormen het sluitstuk van 'The MINI Story', een reis door meer dan een halve eeuw MINI geschiedenis.

Voor de grand opening op 28 november 2014 nodigt het BMW Museum alle fans van het merk uit. Bezoekers kunnen vanaf 20.00 uur de expositie bekijken en met geestverwanten feestvieren tot in de vroege uurtjes onder het genot van cocktails en andere versnaperingen. Een optreden van de rockband The Rifles zal de sfeer verhogen.

Mini
 
Websitewww.mini.nl
Deel via