20 november 2014
 

Lexus LF-C2

Lexus onthult LF-C2

20 november 2014 | Lexus onthult  de LF-C2 Concept de show op de Los Angeles Auto Show. Met de Lexus LF-C2 gunt Lexus bezoekers een blik in de toekomst van het Lexus design. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor scherpere lijnen en meer onderscheidende details. Omdat de LF-C2 niet van een opklapbaar of opvouwbaar dak voorziet, genieten de inzittenden bij zonnig weer altijd van de strakblauwe hemel. De LF-C2 is 4,71 m lang, 1,84 m breed en 1,38 m hoog.
Lexus LF-C2

Voor de vormgeving van het exterieur, vonden de designers inspiratie in de manier waarop diverse soorten licht hun eigen effect hebben op oppervlakken. De Lexus LF-C2 lijkt er hierdoor met het veranderen van het licht steeds anders uit te zien. Yasuo Kajino, hoofddesigner van de Lexus LF-C2: "Als je iets in het juiste licht toont, ervaren mensen dat als nooit tevoren". De stralende diep goudgele lak van de roadster versterkt het verrassingseffect.

Lexus LF-C2

De luchtinlaten aan de voorzijde van de LF-C2 zijn behalve opvallend ook functioneel. Ze leiden koele buitenlucht naar de remmen en zorgen voor een optimale luchtstroming. Daardoor is de LF-C2 ook op hoge snelheid stabiel. De achterzijde wordt gekenmerkt door een volledig nieuw ontwikkelde diffuser, scherpe L-vormige achterlichtunits en vier verchroomde uitlaatpijpen.

Lexus LF-C2

De opvallendste voorziening is de middenconsole, die zich vanaf het dashboard helemaal naar de achterkant van het interieur uitstrekt. In het midden van de console trekt een analoog klokje met klassiek design de aandacht. Het vormt een contrast met de touchpad waarmee de bestuurder het multimediasysteem kan bedienen, net als in de onlangs gepresenteerde Lexus NX. De ambiance wordt verder versterkt door de witte en grijze lederen bekleding en de led-verlichting onder de ruiten.

Lexus LF-C2 Lexus LF-C2 Lexus LF-C2
 
Websitewww.lexus.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!