5 november 2014
Nissan Pulsar

Nissan Pulsar

Vijf EuroNCAP sterren voor Nissan Pulsar

5 november 2014 | Nissan geeft een vervolg aan de resultaten die het heeft behaald bij de veiligheidstests van Euro NCAP. Na de Qashqai en de X-Trail is de Pulsar het derde Nissan-model dat dit jaar de maximale veiligheidsscore van vijf sterren krijgt toebedeeld. De nieuwste telg in het gamma van Nissan wordt geprezen om zijn sterke carrosserie en optimale bescherming van kinderen en voetgangers.

Tijdens de crashtests scoorde de vijfdeurs hatchback van Nissan uitstekend op het gebied van carrosseriestijfheid. Het interieur bleef intact en uit de resultaten blijkt dat de onderbenen en dijbenen van bestuurder en passagiers goed zijn beschermd. Het onafhankelijke veiligheidstestinstituut Euro NCAP benadrukt daarbij dat de inzittenden uitermate goed zijn beschermt tegen letsel - zelfs bij de zwaarste zijdelingse crash tegen een solide paal.

Nissan Pulsar

De Nissan Pulsar maakt ook indruk als het gaat om de veiligheid van kinderen en voetgangers. Op dat gebied scoorde de auto het maximumaantal punten voor bescherming van kinderen van ongeveer achttien maanden oud. De Pulsar wordt ook geprezen om de mate van bescherming die de auto voetgangers biedt in het geval van een impact op kniehoogte.

De Pulsar dank het succes mede aan Moving Object Detection. Dit systeem maakt gebruik van de Around View Monitor en waarschuwt als tijdens manoeuvreren een naderend object wordt gesignaleerd. Andere veiligheidsvoorzieningen, zoals Forward Emergency Braking, Lane Departure Warning, Blind Spot Warning en zeer efficiënte led-koplampen, zijn ook leverbaar in de Nissan Pulsar.