27 oktober 2014
Volkswagen Beetle

Volkswagen Beetle

Volkswagen Beetle gaat online

27 oktober 2014 | De Volkswagen Beetle krijgt een digitale impuls. Hij gaat online met Car-Net en via Mirrorlink. De Volkswagen Beetle is vanaf heden bovendien verkrijgbaar met nieuwe assistentie- en navigatiesystemen én zuinigere motoren.

Met de Car-Net optie (Executive- pakket) krijgen de Beetle en Beetle Cabriolet voor het eerst online mogelijkheden zoals ‘real-time' verkeer-/weer-/parkeerinfo, realistische navigatieweergave via Google Maps en meer. Ook een WiFi-hotspot is inbegrepen. Ofwel: internet in de auto, ook onderweg.

Volkswagen Beetle

Mirrorlink is er nu ook voor de Beetle. Met deze optie (meerprijs 182 euro) wordt een Android-telefoon ‘gespiegeld' op het aanraakscherm. Veel online functies zijn dan via apps beschikbaar.

De Beetle krijgt de beschikking over de modernste infotainment- en navigatiesystemen van Volkswagen: Radio Composition Media en Navigatie Discover Media, beide met kleuren-aanraakscherm. Deze systemen zijn bekend van onder meer de nieuwe Passat.

Volkswagen Beetle

Met het optionele Blindspot Assistent met uitparkeer-assistent  (331 euro) houdt de Beetle zijn eigen dode hoek in de gaten. Als er een gevaarlijke situatie dreigt, wordt de bestuurder gewaarschuwd via LED's in de buitenspiegels.

Alle Beetle-motoren voldoen nu aan de Euro 6-emissienorm. Verschillende uitvoeringen zijn zuiniger dan voorheen. Zo komt het officieel vastgestelde verbruik van de Beetle 1.4 TSI op 5,8 l/100 km (CO2: 134 g/km). De sterkste Beetle 2.0 TDI gaat van 103 kW/140 pk naar 110 kW/150 pk en zijn gemiddelde verbruik daalt tot 4,6 l/100 km (CO2: 119 g/km). De Beetle 2.0 TSI krijgt er 10 pk bij: nu 162 kW/220 pk. De Volkswagen Beetle is verkrijgbaar vanaf 22.250 euro. 

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!