24 oktober 2014
 

Jaguar

Jaguar organiseert Heritage Driving Experience

24 oktober 2014 | Jaguar Land Rover Special Operations introduceert met Jaguar Heritage Driving Experience een bijzonder evenement. Met verschillende rijprogramma's krijgen deelnemers de kans om te rijden in auto's als de Jaguar D-Type, die geschiedens schreef in de 24 Uur van Le Mans, de legendarische E-Type en Jaguars krachtigste sportauto ooit: de F-TYPE R Coupé. De Jaguar Heritage Driving Experience gaat in november van start en wordt georganiseerd op Fen End, een testcircuit in Warwickshire, waar bezoekers de kans krijgen om te rijden met enkele iconen uit de historie van Jaguar.

De meeste auto's waarmee wordt gereden zijn afkomstig uit de privécollectie van meer dan 500 klassieke Britse auto's, die Jaguar onlangs heeft aangekocht. Voorafgaand aan de start van het programma zullen de auto's technisch in topconditie worden gebracht, waarna ze geschikt zijn voor gebruik door de deelnemers aan de Jaguar Heritage Driving Experience.

De collectie omvat talloze iconische Jaguars en beslaat een periode van bijna 100 jaar, van voor- en naoorlogse sportauto's en Le Mans-winnaars, tot meer recente sport saloons en GT's. Er zullen verschillende programma's worden gecreëerd, inclusief specifieke tijdperken, een reis door de historie van Jaguar aan de hand van verschillende modellen, tot rijden met Jaguar's huidige ‘helden' zoals de F-TYPE R Coupé.

Jaguar

Jaguar Heritage Driving Experience zal onder meer de volgende programma's gaan aanbieden:

Jaguar Experience (van £ 95 tot £ 250): Zelf rijden of meerijden in klassieke Jaguar's, zoals de XK150, Mark 2 Saloon en E-Type. Of rijden in een Heritage model samen met zijn moderne tegenhanger, bijvoorbeeld een E-Type tegen een nieuwe F-TYPE R Coupé.

Le Mans Experience (£ 750): Beleef voor een halve dag de levens van legendes als Mike Hawthorn en Duncan Hamilton, met ritten in de iconische C- en D-Types, die in de jaren vijftig de wereldberoemde 24-uurs race domineerden. Dit programma omvat tevens rijden in de XKSS en F-TYPE, en is inclusief lunch.

Jaguar

Grace and Pace Experience (£ 2.000): Een hele dag rijden in Jaguar's legendarische erfgoed, van naoorlogse raceauto's tot sport saloons, coupé's, roadsters en nog veel meer, inclusief de nieuwe XFR en F-TYPE modellen. Ook rijden met creaties van de Special Operations-divisie is mogelijk. Voor de ultieme beleving wordt u door een klassieke Jaguar met chauffeur naar de lunch gereden.

De eerste bezoekers aan Jaguar Heritage Experience zullen eveneens worden uitgenodigd voor een exclusieve rondleiding langs de tijdelijke 'Perfect Ten'-tentoonstelling in Fen End. De 'Perfect Ten' bestaat uit tien iconische Jaguars, geselecteerd door absolute kenners als Jaguar Design Director Ian Callum, Lord March of Goodwood en AC/DC frontman Brian Johnson. Tot deze exclusieve selectie behoren onder andere de uiterst zeldzame SS100 en de XJ13.

Op Fen End wordt ook een nieuwe winkel geopend waar artikelen uit de onlangs gepresenteerde Heritage '57 Collection van Jaguar te koop zijn.

Jaguar Jaguar
 
Websitewww.jaguar.nl
Deel via