20 oktober 2014
Hyundai i20

Hyundai i20

Eerste exemplaar nieuwe Hyundai i20 geproduceerd

20 oktober 2014 | Hyundai zet de i-lijn voort met de introductie van de nieuwe generatie Hyundai i20. Vandaag rollen de eerste exemplaren van de nieuwe stadsauto van Hyundai van de band in de Turkse fabriek in Izmit. Eind november arriveert de nieuwe i20 in Nederland en vanaf begin december staan de eerste auto's bij de Nederlandse dealers.

De nieuwe generatie Hyundai i20 is specifiek ontworpen om te voldoen aan de verwachtingen van Europese automobilisten. De derde generatie van Hyundai's B-segmentauto, waarvan sinds 2002 al bijna een miljoen exemplaren zijn verkocht, is uit op succes en illustreert de enorme progressie die Hyundai in het afgelopen decennium heeft geboekt.

Hyundai heeft de Turkse autofabriek vorig jaar bij de introductie van de inmiddels succesvolle i10 een flinke opknapbeurt gegeven. Nu is de productie van de nieuwe generatie i20 aan het gamma toegevoegd. De productiecapaciteit is verdubbeld tot 200.000 eenheden per jaar.

Hyundai i20

Niet alleen is de fabriek totaal gerenoveerd, ook de complete infrastructuur is aangepast om de fabricage van de nieuwe i10 en i20 te kunnen faciliteren. Er is een compleet gerobotiseerde assemblagelijn geïnstalleerd. De productie van de welding shop, waar de carrosseriedelen worden samengevoegd, is zelfs verdubbeld.

Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) is hierdoor nu het nieuwe productiecentrum van compacte Hyundai's. De nieuwe generatie i20, die specifiek voor de Europese markt is ontworpen, debuteerde deze maand op de Salon Mondial de L'Automobile in Parijs.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!