2 oktober 2014
Volvo XC90

Volvo XC90

Volvo maakt prijzen nieuwe XC90 bekend

2 oktober 2014 | De nieuwe Volvo XC90 is nu te bestellen voor prijzen vanaf 67.995 euro. De zevenzits SUV arriveert in mei 2015 bij de Nederlandse dealers. De XC90 is leverbaar in drie uitvoeringen en biedt keuze uit vier motorvarianten, waaronder de T8 Twin Engine plug-in hybride. Die komt bij zakelijk gebruik in aanmerking voor een bijtellingstarief van 14%.

De basisprijs van 67.995 euro geldt voor de XC90 D4. Deze versie wordt aangedreven door een 2,0-liter viercilinder twin turbo dieselmotor met 140 kW (190 pk) vermogen en 400 Nm koppel. Dit is de enige versie met voorwielaandrijving, alle overige motorvarianten worden geleverd met All Wheel Drive Net als bij alle andere motorvarianten is Volvo's nieuwe achttrapsautomaat standaard.

Volvo XC90

De topversie van de Volvo XC90-reeks (en ook de belangrijkste voor de Nederlandse markt) is de T8 Twin Engine. In deze plug-inhybride werken een 2,0-liter viercilinder Drive-E benzinemotor en een elektromotor samen. Ze zijn goed voor een gezamenlijk vermogen van 295 kW (400 pk). Het is mogelijk een afstand van maximaal veertig kilometer volledig elektrisch af te leggen. Mede daardoor is de CO2-uitstoot vastgesteld op 64 g/km. Daarmee valt de Volvo XC90 T8 Twin Engine in de fiscale bijtellingscategorie van 14 procent. De prijzen van deze plug-inhybrideversie beginnen bij 76.495 euro.

Elke nieuwe XC90 wordt gekenmerkt door het meest luxueuze Volvo-interieur ooit, met een onmiskenbaar Scandinavische stijl en handgemaakte details. Er zijn drie uitvoeringen, te beginnen bij de Momentum. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer lederen bekleding, een tablet-achtige touchscreen met uitgebreide infotainment en City Safety welke met behulp van camera en radar technologie aanrijdingen met voertuigen, fietsers en voetgangers tot 50 km/u kan voorkomen.

Volvo XC90

Het standaard veiligheidspakket omvat twee wereldprimeurs: "Run off road protection" en "Intersection Braking". Het eerste systeem herkent de situatie als de auto van de weg raakt. Dan worden de voorste veiligheidsgordels aangespannen om de bestuurder en de passagier in positie te houden. "Intersection Braking" zorgt ervoor dat de XC90 ook tijdens insturen op een kruispunt automatisch remt om een botsing met een naderende tegenligger te voorkomen of de impact van een botsing te beperken. Ook bijzonder is "Queue Assist". Dit is de eerste functie die automatisch rijden in een Volvo mogelijk maakt in files. Het systeem kan zelfstandig remmen, accelereren en sturen, terwijl het een constante afstand tot de voorganger aanhoudt.

Volvo levert de XC90 ook in de uitvoeringen Inscription en R-Design. Het Inscription-pakket is ontwikkeld voor klanten die een extra elegante, luxere auto wensen, terwijl de R-Design-uitvoering zich volledig focust op een sportieve en dynamische uitstraling. Om de auto op smaak te brengen, zijn niet alleen talloze opties en accessoires beschikbaar, maar ook het Urban Luxury-pakket en het Rugged Luxury-pakket met ieder een uitgesproken designthema.