26 september 2014
 

Cadillac ATS Coupe

Cadillac introduceert nieuwe ATS Coupe

26 september 2014 | Cadillac brengt de volledig nieuwe ATS Coupe op de markt. De ATS Coupe heeft een opvallende uitstraling en heeft voor en achter een breder wielspoor dan de sedan, maar een kortere overhang aan beide kanten. Hij wordt aangedreven door een opgewaardeerde 2.0-liter viercilinder turbomotor. Het nieuwste model staat vanaf oktober in de showroom van de Nederlandse Cadillac-importeur Nefkens in Amersfoort, de vanafprijs bedraagt 53.961 euro.

De ATS Coupe heeft dezelfde wielbasis, 2.775 mm, als de sedan. Het dak, de deuren, de achterschermen en de kofferbak zijn uniek voor de coupé, evenals de gewijzigde voorkant en de spatschermen in verband met het bredere wielspoor. De ATS is ook het eerste productiemodel met het nieuwe logo en heeft dubbele uitlaatpijpen. De ATS Coupe beschikt standaard over bi-xenon koplampen met Adaptive Forward Lighting en verticale LED-richtingaanwijzers. Ook de achterlichten hebben LED-lampen.

Cadillac ATS Coupe

De Coupe heft het interieur overgenomen van de sedan, met handgemaakte bekleding, decoratieve stiksels en authentieke materialen, waaronder leder, aluminium, koolstofvezel, en hout. Cadillacs infotainmentsysteem CUE staat centraal. Voor 2015 zijn de connectiviteit en het gebruiksgemak uitgebreid, waaronder een nieuwe Text-to-Voice voorziening voor smartphone-gebruikers met een Bluetooth profile en Siri Eyes Free voor de iPhone, beide met spraakbesturing.

Een Bose audiosysteem met Active Noise Cancelation technologie is standaard op alle modellen en optioneel is een 'opwaardering' met 12 speakers voor de Standard en Luxury modellen, en het is standaard bij de Performance en Premium Collections. Het systeem is uitgerust met Bose Audio Pilot, dat voortdurend omgevingsgeluiden monitort en het volume daarop aanpast. Een navigatiesysteem is optioneel bij de Luxury en Performance Collections, en standaard op de Premium-uitvoering.

Cadillac ATS Coupe

Een verstelbare sportwielophanging is leverbaar en de ATS beschikt over Magnetic Ride Control, dat het veerkarakter iedere milliseconde instelt. Daaraan toegevoegd een mechanisch limited-slip differentieel, een high-capacity koelsysteem en hogesnelheid zomerbanden.

De ATS Coupe wordt aangedreven door een 2.0-liter viercilinder turbomotor van 276 pk (203 kW) met een koppel van 400 Nm. Hij levert 90 procent van zijn piekkoppel tussen 2.100 en 3.000 tpm. Het maximum wordt bereikt bij 3.000 tpm en loopt door tot 4.600 tpm.

Cadillac ATS Coupe

De vlakke koppelkromme wordt gerealiseerd door een maximale turbodruk van 1.26 bar. De ATS accelereert van 0 tot 100 km/u in 5,8 seconden. De motor heeft directe brandstofinjectie en dubbele bovenliggende nokkenassen met voortdurend variabele kleptiming. Hij is gekoppeld aan een automatische zesversnellingsbak.

De coupe beschikt over dezelfde veiligheidsvoorzieningen als de ATS sedan. Cadillac voorziet met zijn 'control and alert' strategie voor aanvullende veiligheid dankzij twee camera's, acht ultrasonische sensoren en zes radarsignalen, waarmee aanrijdingen kunnen worden voorkomen. In bepaalde situaties activeren Cadillacs crash-avoidance systemen het remsysteem automatisch.

Cadillac ATS Coupe Cadillac ATS Coupe Cadillac ATS Coupe Cadillac ATS Coupe
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via