16 september 2014
 

Renault EOLAB

Renault presenteert EOLAB Concept

16 september 2014 | Renault presenteert de EOLAB: een hybride conceptauto met een brandstofverbruik van 1 liter op 100 kilometer. De EOLAB is te zien op de stand van Renault op de komende Autosalon van Parijs (van 4 t/m 19 oktober a.s.). Met zijn lage verbruik illustreert de EOLAB het doel dat Renault zich gesteld heeft: milieuvriendelijke oplossingen tegen een betaalbare prijs bereikbaar maken voor zoveel mogelijk automobilisten.

Om tot het lage verbruik te komen, heeft Renault zich toegelegd op drie aspecten van de auto: de aerodynamica, het gewicht en nieuwe 'Z.E. Hybrid'-technologie. De conceptauto heeft een aerodynamisch silhouet voor minder luchtweerstand, en elementen als een actieve spoiler en stabilisatoren, die voor extra stabiliteit zo nodig uitvouwen.

Door toepassing van onder meer aluminium, kunststof en magnesium voor de carrosserie is de EOLAB bovendien zo'n vierhonderd kilo lichter dan een vergelijkbare middenklasser. De speciale 'Z.E. Hybrid'-techniek maakt het verder mogelijk om ritten tot ongeveer zestig kilometer emissievrij af te leggen met snelheden tot 120 km/uur. De Z.E. Hybrid-technologie vult de komende jaren het huidige aanbod Z.E.-modellen van Renault aan.

Renault EOLAB

De EOLAB wordt aangedreven door een driecilinder benzinemotor van 999 cm³, met een vermogen van 75 pk (57 kW) en een koppel van 95 Nm. De motor werkt samen met een transmissie zonder koppeling, gebaseerd op een compacte, economische drieversnellingsbak.

De transmissie biedt een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de meeste hybrideauto's, die voorzien zijn van een continu variabele transmissie of een transmissie met dubbele koppeling. Die zijn door hun grotere formaat, hogere gewicht en kostprijs minder geschikt voor kleine, zuinige auto's als de Renault EOLAB.

Uniek aan dit concept is de plaatsing van de koppeling, die een elektromotor met permanente magneten omvat. De compacte en uiterst efficiënte elektromotor levert wanneer extra vermogen nodig is, een vermogenspiek van 50 kW en 200 Nm koppel.

Renault EOLAB

De batterij is met 6,7 kWh krachtig genoeg om de EOLAB in de elektrische modus aan te drijven. Renaults niet aflatende jacht op overtollige kilo's bewijst hier zijn nut, want een lichtere auto vergt ook minder energie. Daardoor kan de EOLAB met een minder zware en minder kostbare batterij toe.

De nieuwste conceptauto van Renault is meer dan een stijloefening of een etalage. De EOLAB is in feite een hatchback voor het B-segment en bevat meer dan honderd technische innovaties die in de toekomst worden overgenomen in nieuwe modellen.

Ook designers onder leiding van Laurens van den Acker, directeur Industrial Design van Renault, zijn betrokken bij de ontwikkeling van de EOLAB en hebben gezorgd voor een oogstrelende vormgeving. Ze hebben gespeeld met de lijnen en details om de aerodynamica en lichtheid van de EOLAB tot hun recht te laten komen.

Renault EOLAB

EOLAB past naadloos in het project '2 l/100 km-auto voor iedereen', dat in Frankrijk is gelanceerd in het kader van het Franse economisch herstelplan 'Nouvelle France Industrielle'. Met een verbruik van 1 liter per 100 kilometer gaat Renault echter nog een stap verder. Het resultaat is mede tot stand gekomen door co-innovatie en samenwerking met onder meer Michelin, Continental en Saint-Gobain.

Renault EOLAB Renault EOLAB Renault EOLAB
 
Websitewww.renault.nl
Deel via