2 september 2014
 

Infiniti Q70

Infiniti onthult Europese versie Q70 sedan

2 september 2014 | Vlak na de onthulling in Noord-Amerika, maakt de op veel punten aangepaste Infiniti Q70 Premium sedan tijdens de Paris Motor Show zijn Europese debuut. Aan de buitenzijde hebben diverse esthetische aanpassingen er voor gezorgd dat het uiterlijk aansluit bij het ontwerp van de in 2013 onthulde Infiniti Q50 middenklasse premium sedan. Zowel de voor- als de achterbumper zijn aangepast, terwijl de koplampen met het kenmerkende "Infiniti-oog" nu standaard voorzien zijn van LED-techniek. De achterlichten zijn beter zichtbaar gemaakt door toepassing van LED lampen. De standaard grille en de Sport grille zijn gewijzigd om aan te sluiten bij de Q50.

Het comfort aan boord en de geluidsisolatie zijn eveneens verbeterd. Op diverse plaatsen is het koetswerk en het onderstel aangepast om het geluidsniveau door wind, afrolgeluiden en mechanische geluiden die de passagier cabine binnendringen te verlagen.

Op het gebied van rijcomfort is de vering aangepast. De bestaande telescoopdempers zijn voorzien van een nieuw type afdichting tussen de bewegende cilinders, waardoor met name de eerste trillingen door slecht wegdek beter worden gefilterd. De standaard 18 inch velgen zijn uitgevoerd in een nieuw ontwerp.

Infiniti Q70

Speciaal voor Europa is de nieuwe Infiniti Q70 voorzien van een 2.2-liter turbodiesel viercilinder welke 167 pk en 400 Nm Koppel levert. Dit koppel is  beschikbaar tussen 1600 en 2800 toeren  per minuut. Door de specifieke Infiniti elektromagnetische injectoren en de enkele turbo met variabele geometrie zouden zowel het turbogat als het verbruik zijn verminderd.

De Q70 Hybrid, met zijn geprezen aandrijflijn, voorzien van het "Direct Response Hybrid" systeem met Intelligent "Dual Clutch Control" is eveneens verbeterd. Aanpassingen van de verminderde mechanische wrijving van de 3.5-liter V6 benzine motor tot aan de nieuwe software die de gehele aandrijflijn aanstuurt, hebben het volledig elektrische bereik vergroot en de "zeil"-functie met ontkoppelde motor verlengd.

De reeks van veiligheidshulpsystemen op de Q70 wordt uitgebreid met de  Around View Monitor (AVM). Met zijn pakket aan camera's, sensoren en lasers voor en achter is AVM in staat om te helpen op onoverzichtelijke kruisingen, druk stadsverkeer en tijdens parkeermanoeuvres. Het beeld aan de voorzijde kan wisselen tussen een 150-graden breedbeeld projectie en een volledig 180-graden projectie die voetgangers, kinderen, dieren en andere auto's zichtbaar maakt.

Infiniti Q70

Een verbetering aan boord is de gewijzigde aansturing van de verwarming en de ventilatie die zich ook aanpast aan de Start/Stop functie op de 2.2 turbodiesel Q70 voor Europa, waardoor het comfort in de cabine altijd op het gewenste niveau blijft, ook als de motor is uitgeschakeld.

De nieuwe Infiniti Q70 wordt vanaf december 2014 leverbaar op de Europese markten. Prijzen zullen later bekend gemaakt worden.