25 augustus 2014
Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf GTE nu te bestellen

25 augustus 2014 | De Volkswagen Golf GTE is vanaf nu te bestellen en kost 36.995 euro incl. BTW. In november staat de plug-in hybride bij de Volkswagen-dealer. Dankzij de lage vastgestelde CO2-uitstoot geniet de GTE vijf jaar lang 7% fiscale bijtelling bij aanschaf in 2014 en 2015. Ook is de GTE wegenbelastingvrij. Om de vernieuwende techniek te kunnen omzetten in een laag verbruik krijgt elke koper een plug-in hybride praktijktraining.

De Golf GTE heeft een 1.4 TSI-benzinemotor en een e-motor die samen maximaal 204 pk vermogen en 350 Nm trekkracht leveren. Het prestatiepotentieel is opmerkelijk, mede dankzij de standaard DSG-automaat; de '0 – 100'  kan in 7,6 s en de topsnelheid bedraagt 217 km/h.

Volkswagen Golf

De GTE is ontwikkeld met het oog op dagelijkse bruikbaarheid. Zo trekt hij aanhangers tot anderhalve ton. De bagageruimte bedraagt een bruikbare 272 lilter, met de achterbank neergeklapt is dat 1.162 l. De vastgestelde elektrische actieradius bedraagt 50 km, dankzij de 40 liter benzinetank komt de totale reikwijdte op 940 km.

Hoofd-, dagrij- en achterverlichting maken altijd gebruik van LED-techniek. Standaard zijn verder vier deuren, automatische airco, parkeersensoren rondom, een multifunctioneel stuurwiel, Bluetooth telefoonvoorbereiding en Radio Composition Media met 14,7 cm aanraakscherm. De Top Sportstoelen zijn bekleed met de bekende GTI-ruitjesbekleding met de accentkleur blauw.

Volkswagen Golf

De Golf GTE is uit te rusten met veelgevraagde opties als adaptieve cruise control (€ 519), lane assist gecombineerd met dynamic light assist (€ 789) en een wegklapbare trekhaak (€ 799). Het Executive Plus-pakket met infotainment Discover Pro, alarm 'Plus', spraakbediening en de Car-Net e-remote is er voor € 1.915.

Volkswagen Leasing levert de Golf GTE voor een maandtarief van 589 euro excl. BTW (full operational lease, 20.000 km/jaar, 48 maanden). In dat maandbedrag zijn inbegrepen een zakelijk smart laadpunt waaraan twee auto's tegelijk kunnen worden geladen en een laadpas met een tegoed voor 500 kilometer groene stroom; HollandseWind van Eneco.

Volkswagen Golf

De Golf GTE is oplaadbaar via een regulier stopcontact of via een (openbaar 3,6 kW) laadpunt. Op het accupakket rust 8 jaar fabrieksgarantie.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!