19 augustus 2014
 

Maserati

Maserati viert 100ste verjaardag

19 augustus 2014 | Maserati vierde zijn 100ste verjaardag op grootse wijze tijdens de Monterey Car Week en was bepaald geen onbekende op het beroemde Pebble Beach Concours d'Elegance, waar (in 1968) een Maserati Mistral Coupé werd uitgeroepen tot Best of Show. Ook vandaag de dag nog is het de meest recente auto van na de oorlog die deze erkenning verdient.
Maserati

In de hoedanigheid van 'Honored Marque' werd de 64e editie van het jaarlijkse Pebble Beach Concours d'Elegance getekend door belangrijke exemplaren uit Maserati's eeuw aan rijke historie, waaronder (in de Maserati Centennial Racing Class) een 1954 A6GCS Spyder, een 1955 Maserati 250F Monoposto en een1956 Maserati 300S Fantuzzi Spyder. De '54 A6GCS won de onderscheiding voor beste Granturismo vanwege zijn artistieke schoonheid en hoge prestatieniveau in een granturismo. Eén van de meest fascinerende auto's die ooit door Pininfarina ontworpen werd, in 1954, was de A6GCS, die een waardevolle inspiratiebron vormde voor de ontwerpers van het huidige Alfieri studiemodel.

Maserati

De Alfieri concept 2+2 blikt vooruit op Maserati's volgende eeuw en beleefde zijn Noordamerikaanse debuut tijdens een speciale eeuwviering op de Mazda Raceway tijdens de Rolex Monterey Motorsport Reunion, waar Maserati ook het 'Honored Marque' was. Tijdens de presentatie van het studiemodel verklaarde Lorenzo Ramaciotti, hoofd van Fiat Chrysler Automobile Global Design, dat "deze auto racegenen heeft", die hij combineert met "een dosis poëzie". De Alfieri vestigde tevens de spotlights op zijn vormen op de Concept Lawn tijdens het Pebble Beach Concours d'Elegance.

Maserati

Tijdens de veilingen als onderdeel van de Monterey Car Week deden klassieke Maserati's eveneens van zich spreken. Bij Bonhams waren er hoofdrollen voor een 1969 Ghibli 4.7 Spyder, die werd verkocht voor $841.000, en een 1949 Maserati A6 15000/3C Berlinetta, die $891.000 opbracht. Bij de veiling van Gooding & Company wisselde de historische Maserati 250F, die met Sir Stirling Moss aan het stuur in 1956 op Monza naar de overwinning reed, voor $4,2 miljoen van eigenaar.

Maserati Maserati Maserati
 
Websitewww.maserati.com
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!