7 augustus 2014
Skoda Fabia

Skoda Fabia

Skoda geeft specificaties nieuwe Fabia vrij

7 augustus 2014 | Skoda geeft de eerste specificaties van de nieuwe Fabia vrij. De derde generatie Fabia verbruikt tot 17 procent minder brandstof dan zijn voorganger, waardoor het de meest milieuvriendelijke en zuinige Fabia tot nu toe is. Het geheel nieuwe motorenaanbod (vier benzine-en drie dieselmotoren) voldoet aan de Euro 6-emissienorm.

De nieuwe Fabia beschikt over een volledig nieuwe generatie zuinige motoren, en is zowel handgeschakeld als met automatische DSG versnellingsbak leverbaar. Samen met de  Greenline variant, hebben klanten in EU-landen keuze uit vier benzine-en drie dieselmotoren, die allemaal voldoen aan de nieuwe Euro 6-emissie regelgeving en beschikken over een automatisch stop/start systeem en regeneratief remsysteem.

De nieuwe drie-en viercilinder benzinemotoren zijn gebaseerd op MQB-technologie. De 1.0 MPI driecilinder motor heeft indirecte inspuiting, de viercilinders zijn 1.2 TSI motoren. Het vermogen begint bij 44 kW (60 pk) en loopt tot 81 kW (110 pk).

Skoda Fabia

Het dieselaanbod bestaat uit drie motoren met een driecilinder 1.4 TDI met common-rail techniek. Het motorblok is gemaakt van aluminium legering. De range loopt nog steeds van 55 kW tot 77 kW, echter is de motorinhoud nu 1.4 liter,  terwijl dit bij de 2e generatie 1.6 liter was.

Eind 2015 maakt de meest zuinige Skoda Fabia Greenline-versie met 55 kW 1.4 TDI-motor zijn opwachting. Een start-stopsysteem, regeneratief remsysteem en banden met lage rolweerstand in combinatie met verbeteringen aan de aerodynamica van de auto hebben tot gevolg dat het gemiddelde brandstofverbruik 3,1 l/100 km is, wat overeenkomt met de CO2-uitstoot van 82 g/km.

Het nieuwe gewicht van de Skoda Fabia is tot 65 kg lager dan zijn voorganger. Zo heeft de Fabia 1.0 MPI driecilinder een basisgewicht van 980 kg.

Skoda Fabia

De nieuwe Skoda Fabia wordt in oktober voor het eerst getoond op de Autosalon van Parijs.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!