15 juli 2014
Land Rover Range Rover

Land Rover Range Rover

Range Rover aangepast voor modeljaar 2015

15 juli 2014 | Voor het modeljaar 2015 introduceert Land Rover een aantal verbeteringen en uitbreidingen voor de Range Rover en Range Rover Sport.

De vernieuwde SDV8 dieselmotor ontwikkelt voortaan een koppel van 740 Nm (40 Nm meer) bij een gelijkblijvend vermogen van 250 kW/339 pk. Daarnaast is de koppelontwikkeling groter tussen 1.700 en 3.300 toeren, dankzij specifieke aanpassingen aan de motorafstemming. Deze verbeteringen resulteren in een 6,5% betere 'in-gear' acceleratie van de vijfde tot de achtste versnelling, waardoor inhalen moeitelozer wordt en rijden met een trailer eveneens verder wordt verbeterd.

De ZF 8HP70 achttraps automatische transmissie voor de SDV8 is aangepast, met onder meer een nieuwe koppelomvormer die is uitgevoerd met een dubbelgeveerde demper. Ondanks de extra prestaties zijn brandstofverbruik en CO2-emissies gelijk gebleven met respectievelijk 8,7 l/100 km en 229 g/km.

Land Rover Range Rover

Voor het exterieur van Range Rover en Range Rover Sport is er nieuwe instapverlichting, die voortaan het silhouet van het model op de grond naast de auto projecteert.

Naast het glazen panoramadak met elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldeel voor is er nu ook een vast glazen panoramadak, eveneens met elektrisch bediende zonwering. Dit geeft de luxueuze interieurs van beide modellen een nog lichtere en ruimere uitstraling. Verder is er een nieuwe 19 inch lichtmetalen velg in Satin Dark Grey en is de Range Rover Long Wheelbase voor het eerst beschikbaar met 22 inch lichtmetalen velgen. Extra personaliserings-mogelijkheden zijn verder twee nieuwe lakkleuren: Aruba en Kaikoura Stone.

In het interieur 'voelt' de Intelligent Cargo Mode wanneer de achterbankleuning bij neerklappen op het punt staat tegen de voorstoelen aan te komen, en schuift de voorstoelen dan automatisch naar voren. Zodra de achterbank is neergeklapt keren de voorstoelen (zo dicht mogelijk) terug naar hun originele positie.

Land Rover Range Rover

Tot slot is voor de ultra luxueuze Autobiography Black uitvoering een nieuwe interieurcombinatie beschikbaar in Lunar/Cirrus. Autobiography Black signature-details zijn onder meer een unieke exterieurafwerking in Santorini Black en Bright Chrome, heldere LED-achterlichten, unieke 2 inch en 22 inch lichtmetalen velgen, stoelbekleding in geperforeerd Semi-aniline leder met uniek design van stoelbekleding en stikpatroon, configureerbare ambianceverlichting en extra met leder afgewerkte interieurelementen, zoals hemelbekleding en dakstijlen.