3 juli 2014
 

Land Rover

Land Rover viert 60e verjaardag samenwerking Rode Kruis

3 juli 2014 | Dit jaar is het precies zestig jaar geleden dat de samenwerking tussen Land Rover en het Rode Kruis van start ging met de levering van een Land Rover Series 1 voor gebruik als mobiele apotheek in Dubai. Deze relatie werd in 2007 verder versterkt, als onderdeel van Land Rover's G4 Challenge. Sindsdien is de wereldwijde ondersteuning verder uitgebouwd; onder meer via het doneren en uitlenen van 120 auto's met behulp waarvan het Rode Kruis hulp kan bieden aan meer dan 900.000 mensen.

Naast de viering van de 60-jarige samenwerking met Land Rover, viert het Internationale Rode Kruis dit jaar ook zijn 150e verjaardag. De viering bestond onder meer uit een door Land Rover gesteunde Royal Garden Party op Buckingham Palace.

Land Rover

In 2008 vierde Land Rover zijn 60e verjaardag door 60 auto's te doneren aan het Rode Kruis. Deze werden over de hele wereld ingezet voor het bieden van noodhulp en andere ondersteuning. In 2010 ging Land Rover een wereldwijde samenwerking aan met het Internationale Rode Kruis onder de naam 'Reaching Vulnerable People Around the World, voor hulp in onder meer Sierra Leone, Pakistan en Brazilië. Met een 50 dagen durende en 13.000 kilometer lange 'Journey of Discovery'-expeditie van Solihull naar Beijing bracht Land Rover in 2012 meer dan 1 miljoen pond bij elkaar voor een drinkwater- en sanitatieproject van het Rode Kruis in Oeganda. Geld waarmee onder meer zeven nieuwe bronnen zijn bekostigd. Hulp die direct ten goede komt aan meer dan 45.000 mensen en waarvan nog eens 66.000 mensen indirect profiteren.

In Nederland is Land Rover een vaste partner van het Rode Kruis en 3FM Serious Request. Elk jaar steunt het merk de organisatie met het ter beschikking stellen van een tiental Land Rovers, waarmee DJ's en medewerkers tijdens de actieperiode door het hele land projecten en initiatieven om geld in te zamelen kunnen bezoeken. Daarnaast steunt Land Rover Nederland 3FM Serious Request met een financiële bijdrage.

Land Rover
 
Websitewww.landrover.nl
Deel via