3 juli 2014
Mazda MX-5

Mazda MX-5

Onthulling nieuwe Mazda MX-5 in september

3 juli 2014 | Na 25 jaar en drie generaties begint Mazda aan een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van zijn MX-5 roadster. De autofabrikant zal de komende vierde generatie van het model in Europa onthullen op twee speciale evenementen in Spanje voor een exclusief publiek, begin september.

De wereldpremière zal gelijktijdig plaatsvinden op 3 en 4 september in Barcelona, Japan en de Verenigde Staten. Wereldwijd zullen door Mazda genodigde gasten de eerste zijn die de nieuwe MX-5 te zien krijgen, het model dat nog steeds het Guinness World Record in handen heeft van de best verkochte tweezits sportauto aller tijden.

Mazda MX-5

Bij het tweede evenement op 6 en 7 september komen uit heel Europa MX-5 liefhebbers in Barcelona bijeen om ook de komende generatie van de iconische roadster te bekijken. Onder een 'Lang leve de Roadster' spandoek zullen beide evenementen tevens de 25e verjaardag van de MX-5 herdenken.

Inmiddels zijn er sinds de introductie in 1989 bijna 945.000 (stand per 31 mei 2014) MX-5'n geproduceerd. Het principe dat ten grondslag ligt aan de auto, die de vrijwel uitgestorven markt van roadsters nieuw leven heeft ingeblazen, is nog altijd het pure rijplezier op basis van een lichtgewicht ontwerp en een perfecte vóór-achter gewichtsverdeling.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!