2 juli 2014
Opel Adam Rocks

Opel Adam Rocks

Opel Adam Rocks kost 17.995 euro

2 juli 2014 | Ter gelegenheid van het debuut van de Adam Rocks op de internationale autoshow van Leipzig heeft Opel vandaag de basisprijs bekendgemaakt van de mini-crossover voor de stad. De nieuwe Adam Rocks is leverbaar vanaf 17.995 euro, inclusief het stoffen Swing Top-dak. De nieuwkomer staat vanaf oktober dit jaar in de showroom van de Opel-dealers, maar is vanaf heden te bestellen.

Zelfs voor de basisprijs biedt de volledig te personaliseren Adam Rocks een uitgebreide standaarduitrusting, met electronic climate control (ECC), een met leder bekleed stuur, verwarmbare buitenspiegels, cruisecontrol en radio/CD-speler met Bluetooth-aansluiting voor mobiele telefoons. Het unieke stoffen Swing Top-dak van de Rocks, dat in vijf seconden elektrisch is te openen, en de gepersonaliseerde sleutel behoren ook tot de standaarduitrusting. Het IntelliLink-infotainmentsysteem van Opel is optioneel verkrijgbaar.

Opel Adam Rocks

De omrande wielkasten op de carrosserie en het met 15 millimeter verhoogde onderstel geven de 3,74 meter lange Adam Rocks een gespierd uiterlijk. Hij introduceert bovendien een gloednieuwe generatie motoren in de ADAM-familie. De 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo wordt gecombineerd met een tevens nieuw ontwikkelde handgeschakelde 6-versnellingsbak. De motor voldoet nu al aan de Euro 6-emissienorm en wordt gelanceerd in twee vermogensvarianten: 66 en 85 kW (90 en 115 pk), beide met een koppel van 166 Nm, al bij een laag toerental.

Ook biedt Opel de Adam Rocks aan met een all inclusive private lease tarief van € 329,- per maand (inclusief metallic lak, winterpakket en verwarmbare buitenspiegels). Hiermee zijn alle kosten gedekt, met uitzondering van de brandstof.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!