25 juni 2014
 

Ferrari

Ferrari onderscheiden met Best Performance Engine

25 juni 2014 | Voor het vierde jaar op rij heeft een Ferrari-motor gewonnen in twee categorieën van de Engine of the Year Awards verkiezing: 'Performance Engine of the Year' en de 'Above 4-litre' klasse. De winnaar was in dit geval de atmosferische 4.5-liter V8-motor uit de 458 Italia, 458 Spider en, in zijn sterkste vorm, de 458 Speciale.

De V8 won beide onderscheidingen al tweemaal op rij, in 2011 en 2012, terwijl de eveneens atmosferische 740 pk sterke 6.262cc V12 uit de F12berlinetta dezelfde titels in 2013 op zijn palmares kon bijschrijven. Daarmee is de Engine of the Year prijzenkast van Ferrari inmiddels gevuld met een aantal van acht onderscheidingen.

Ferrari

De internationale jury van de verkiezing bestaat uit journalisten afkomstig uit 35 landen. Allen prezen ze de mix van geavanceerde techniek, vermogen, gasrepons, precisie, prestaties en zuinigheid evenals het geluid van Ferrari's V8.

Vittorio Dini, hoofd van Ferrari's powertrain afdeling, was aanwezig om de onderscheidingen in ontvangst te nemen en verklaarde: "Dit is een fantastisch resultaat voor iedereen bij Ferrari en het onderstreept onze toewijding in het doorontwikkelen van onze motoren. De 4.5-liter in de nieuwe 458 Speciale heeft met 135 pk per liter het hoogste specifieke vermogen ooit gerealiseerd voor een atmosferische motor bedoeld voor gebruik in straatauto's, Daarnaast is hij nog zuiniger geworden, zonder daarbij de messcherpe prestaties die onze klanten van ons verwachten in negatief opzicht te beïnvloeden".

Ferrari Ferrari
 
Websitewww.ferrari.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!